'Lijeni su, potiču incidente i ne trpe prigovore'

Hloverka Novak Srzić u svom je očitovanju Programskom vijeću sasula 'tešku paljbu' na S. Mikleušević Pavić, Aleksandra Stankovića, Denisa Latina, Nikolu Kristića...

17.1.2010.
17:36
VOYO logo

U utorak bi se na Hrvatskoj televiziji trebala rasplesti saga o šefici Informativnog programa Hloverki Novak Srzić, koja je odustala od navodnog džentlmenskog dogovora s Ravnateljstvom HRT-a i nije svoj mandat ponudila na raspolaganje.

No možda bi joj moglo presuditi i očitovanje u kojem se oštro okomila na svoj ekolege. U tom očitovanju je podsjetila da su njeni problemi sa Sanjom Mikleušević Pavić nastali još u rujnu 2007. godine kada je imenovanjem novog uredništva došlo do promjene voditelja u emisiji Otvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već tada u svojim istupima Mikleušević-Pavić u medijima iznosi teze o cenzuriranju i političkoj pozadini njene smjene. Vrijedi zabilježiti i da je svaki put kada je dolazila na kolegije Informativnog programa Mikleušević stvarala incidentne situacije i napuštala kolegije uz verbalne ispade. Uredništvo nije sankcioniralo takvo ponašanje zbog razumijevanja osobnih problema u kojima se Mikleušević tada nalazila, a zbog izostanka sankcija sukobi se nastavljaju…", piše, između ostalog Hloverka.

I Denisa Latina njegova je šefica okarakterizirala kao problematičnu osobu s kojom je vrlo teško surađivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On svaku, pa i najmanju, uredničku primjedbu na sadržaj emisije koju uređuje doživljava kao cenzuru. S obzirom na to da je Latin u emisijama često jednostran te da povremeno objavljuje netočne podatke, izostanak uredničkog upliva vrlo je opasan. Rezultat je 16 sudskih tužbi u kojima se od HTV-a traži odšteta od preko 4 milijuna kuna… Latin me vrijeđa preko Facebooka gdje na vrlo štetan način govori o meni i HTV-u…", piše Hloverka, a prenosi Jutarnji list.

Aleksandra Stankovića Novak Srzić uspoređuje s Latinom navodeći kako ne poštuje uredničke sugestije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Nikolu Kristića šefica Informativnog programa je napisala da funkciju predsjednika ogranka HND-a pri HTV-u cijelo vrijeme koristi za napade na nju. Ujedno ga naziva neradnikom.

"Osobno smatram da je upravo Kristić, koji ima jednu od najvećih plaća na HTV-u, a pritom ništa ne radi, pravi primjer korupcije. Kristić će ući u povijest HTV-a jer ni pred sudom nije uspio dokazati da nešto radi. Sukobi s neradnicima poput Kristića neminovni su za svakog rukovoditelja pa tako i mene", napisala je Novak Srzić u očitovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obračunala se i s Lelom Knežević, Robertom Zuberom te Majom Sever. Knežević i Zubera tvrdi nisu u datom joj roku završili fakultet, na što je, kaže, upozorili pri dolasku na funkciju.

"Knežević se ubrzo pretvorila u predvodnicu pobune protiv novog uredništva, a njezin suprug Branimir Pofuk putem HHO-a, u kojem je član Izvršnog odbora, počeo je vršiti snažnu kampanju protiv mene. Zanimljivo je da je Knežević bila jedan od inicijatora afere 'četnička kurvetina'. U toj aferi veliku ulogu imala je i Maja Sever. Poput Knežević ni Robert Zuber nije izvršio obećanje dano 2003. da će do kraja 2007. završiti fakultet. U razdoblju današnjeg uredništva Zuber je dobio vlastitu emisiju te mu je omogućeno da najveći dio radnog vremena provede snimajući dokumentarac", pojašnjava šefica Informativnog programa na HTV-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001160222006

arti-201001150691006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201001150674006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo