TRAŽE IZMJENU ZAKONA / Liječnici na rubu: ako ne budu sudjelovali u pregovaranju za zdravstvo odbit će raditi prekovremeno

Image
Foto: Thinkstock

Hrvatski liječnički sindikat od Vlade traži hitno pokretanje izmjena Zakona o reprezentativnosti te da se sindikatu omogući sudjelovanje u pregovorima za prava zaposlenih u zdravstvu.

15.2.2018.
17:50
Thinkstock
VOYO logo

Hrvatski liječnički sindikat danas je upozorio da ukoliko se sindikatu onemogući da sudjeluje u kolektivnom pregovaranju za zdravstvo da postoji mogućnost da liječnici odbiju raditi prekovremeno. Takav potez doveo bi do kolapsa zdravstvenog sustava te bi predstavio nacionalnu ugrozu, stoji u dopisu dr. Renate Čulinović-Čaić, predsjednice Liječničkog sindikata.

HLS nije uključen u pregovore jer se ne radi o reprezentativnom sindikatu, no od Vlade traže hitno pokretanje izmjena Zakona o reprezentativnosti te da Liječničkom sindikatu omogući sudjelovanje u pregovorima za prava zaposlenih u zdravstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pitanju ovog slučaja oglasila se i Hrvatska liječnička komora koja od Vlade RH i resornog ministra Milana Kujundžića traži da žurno pronađe zakonsko rješenje koje će omogućiti liječnicima izravno pregovaranje s Vladom o svojim radnim pravima i obvezama.

PROČITAJTE VIŠE: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Hrvatska liječnička komora: 'Pregovori o kolektivnom ugovoru bez liječnika teški su oblik diskriminacije' 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo