MAJKA U SUZAMA / Hrvatski liječnici spasili život malenoj Anđeli nakon 16 velikih operacija! Imala je samo dva posto šanse da preživi...

Image
Foto: Screenshot

Veliki uspjeh liječnika iz Klaićeve bolnice koji su uspjeli spasiti život malene djevojčice iz BiH koja je stradala pri padu s traktora

17.12.2021.
10:56
Screenshot
VOYO logo

Život malene djevojčice koja je teško stradala pri padu uspjeli su spasiti liječnici Klinike za dječje bolesti Zagreb, a tom je prilikom ravnatelj klinike Goran Roić, objasnio o kakvom se uspjehu radi jer šanse za preživljavanje bile su tek dva posto.

Predstojnik Klinike Zavoda za abdominalnu kirurgiju Klinike za dječje bolesti, Stjepan Višnjić, predstavio je ovaj uspjeh hrvatskih liječničkih timova u spašavanju djevojčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je prilikom zaprimanja u bolnicu u srpnju 2021. godine imala minimalne šanse za preživljavanje uslijed teških oštećenja i ozljeda čak šest organskih sustava, a u petak se otpušta iz bolnice kao zdrava, pokretna i funkcionalna djevojčica, istaknuli su iz Klinike.

Višnjić je podsjetio kako je riječ o djevojčici iz Bosanskog Broda, imena Anđela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radilo o masovnom krvarenju te je izvađena slezena. Radilo se o politraumi. Nije mogla disati samostalno, 20 dana je bila na respiratoru, ozbiljnog oštećenja trbuha, urinarnog trakta i reproduktivnog sustava", rekao je.

Male šanse za preživljavanje

"U liječenju i skrbi djevojčice, strane državljanke, sudjelovao je niz liječnika. Želim zahvaliti Ministarstvu zdravstva i ministru osobno na podršci te u ime Klinike. Moram istaknuti projekt nove nacionalne dječje bolnice koji je u tijeku. Živim taj projekt i uvjeren sam da i ovakvi slučajevi ukazuju da naš zdravstveni sustav i nadasve naši mali pacijenti zaslužuju takav projekt'', rekao je ravnatelj Roić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višnjić je rekao kako je smrtnost od ovakve ozljede čak 98 posto, što dovoljno govori o kakvom je uspjehu riječ.

"Više od 90 dana trajalo je liječenje, imali smo 16 velikih operativnih zahvata. Strategija i odabir zahvata su bili pogođeni. Sudjelovalo je 12 kirurga eksperata, uz nas još iz četiri zagrebačke klinike, među kojima i iz Merkura te Dubrave'', istaknuo je Višnjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujući cijelom našem osoblju, malena Anđela se osjećala ovdje kao kod kuće. Brojke govore same za sebe, kada vidimo gdje smo bili na početku, a gdje smo sada", dodao je.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Stjepan Višnjić i Goran Roić iz Klinike za dječje bolesti Zagreb

Majka zahvalila liječnicima

Majka malene Anđele je u suzama zahvalila svim liječnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam Bog ju je sačuvao od smrti, a doktori su kasnije učinili svoje. Bili su ovo teški trenuci za Anđelu jer je ona ovdje provodila 24 sata dnevno. Mislim da su i liječnici tek sad shvatili koliki je ovo uspjeh. Zahvaljujem se svima koji su nam pružili podršku, a posebno liječnicima i cijelom osoblju bolnice", rekla je majka djevojčice.

"Koliko god su doktori govorili da je situacija loša, mi nikada nismo gubili nadu", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji je bio najavljen i ministar zdravstva Vili Beroš, ali je zbog hitnog sastanka u Vladi morao otkazati dolazak u Klaićevu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo