LEŽALJKA NA PELJEŠCU TRI PUTA SKUPLJA AKO JE POD PALMOM: / Koncesionar vulgarno napao novinare i Bosance: 'To je palmset!'

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na plaži u Trpnju ležaljka se naplaćuje 25 kuna, ali ako je stavite ispod palme koja pravi sjenu to će vas koštati 75 kuna

16.7.2019.
11:25
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Jedan gost iz Bosne i Hercegovine primijetio je da se na gradskoj plaži u Trpnju na poluotoku Pelješcu iznajmljena ležaljka naplaćuje 25 kuna, ali ako je stavite ispod palme koja pravi sjenu i hladovinu, onda se naplaćuje 75 kuna. U razgovoru za Morski.hr, Jakov Begović, vlasnika obrta za morski ribolov i poznatog ugostiteljskog objekta u Trpnju rekao je kako ne vidi ništa sporno u tome "...a i nije to radi hlada, nego jer ležaljka stoji uz palmu", objasnio je Begović spornu cijenu.

"Tu su dvije palme i stolić je stavljen pored njih i to se zove 'palmset'. Da je gospodinu iz Bosne koji je naviknut na reklamne suncobrane, iznajmiti suncobran zbog hlada, onda se ne bi uzrujavali zbog toga. Ako žele, oni mogu iznajmiti obične ležaljke, pa leći ispod njih i koristiti sjenu ležaljke", kaže trpanjski koncesionar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Begović je sklon 'šalama'?

S druge strane, načelnik općine Trpanj Jakša Franković smatra da se radi o izmišljotini i da je Begović sklon "šalama". Ne vjeruje da je takvo što moguće jer je općinsko vijeće za izdavanje koncesijskih odobrenja izdalo dvije koncesije za iznajmljivanje ležaljki, jednu za "Plavi obrt za morski ribolov", koji ih ima 36, i tvrtki "Hotel Faraon d.o.o. Trpanj" koji imaju 20 ležaljki na plaži. "Oni iznajmljuju ležaljke, a ne hladovinu i za to su dobili odobrenje. Ako ovo i jest istina, volio bih da se te predstavke pošalju na našu e-mail adresu ili onu Turističke zajednice Trpanj. Ako je gost koristio ležaljku trostruko plaćenu iz navedenog razloga, volio bih vidjeti tu fakturu.

Ako je to doista istina, onda je to neka vrsta lošeg marketinškog trika. Tržište kažnjava ovakve neuspjele šale, a ne znaju svi je li to šala ili nije. Gospodin Jakov Begović (jedan od koncesionara, op.a.) je inače sklon šalama, pa je recimo nedavno osvanuo natpis na tabli ispred njegova objekta "Govorimo sve jezike osim vašeg", po meni to jedna od loših šala koje se također mogu pogrešno shvatiti", smatra Franković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Begović: 'Vi razmišljate kao Bosanci!'

Na pitanje Morskog da komentira tvrdnju načelnika kako on nema koncesiju za ležaljke u hladovini ili pod palmama, već samo ležaljke, Begović je rekao sljedeće: "Vi opet razmišljate kao Bosanci! To se zove 'palmset'. Ima i onih koje nemaju hlada. Sve je ovo ispalo smiješno. Tamo postoje tri, četiri veće palme, sve ostale su manje, na koncu sam ja te sve palme sadio; nije ni općina, ni Bosanci ni itko drugi', tvrdi ovaj kontroverzni ugostitelj koji je za Morski poslao fotografiju palme uz napomenu i krajnje uvredljivu poruku za goste iz Bosne i Hercegovine: "Radi usporedbe, hotelski set košta 130 kuna. A palmset ću ubuduće za goste iz BiH zvati bukva set".

"U mene na tabli objekta nikad ne piše da je otvoreno, već 'Nije zatvoreno'. Istina je i da smo napisali gostima da 'Govorimo sve jezike osim stranih', pisalo je i akcija 'pola litre isto kao litra'. Netko razumije, netko ne razumije", odgovorio je Begović na pitanje ne smatra li da su mu šale "neslane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo