LEON LUČIĆ JE U USPOREDBI S OVIMA CVJETIĆ: / Policajci koji su otišli na drugu stranu zakona, ovo su najgori slučajevi koje pamtimo

Image
Foto: Pixsell

Osim nedavne propale ucjene bivšeg policijskog inspektora Leona Lučića, Hrvatsku su svojedobno zatresli i mnogo gori slučajevi u kojima su zločinci zapravo bili - policajci

22.1.2020.
17:32
Pixsell
VOYO logo

Posljednjih dana javnost je zaintrigirana propalim pokušajem iznude 100.000 eura u kojem su sudjelovali bivši inspektor Leon Lučić, pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko Andrija Vrhovac i još jedna osoba. No, oni nisu jedini čuvari reda koji su otišli na drugu stranu zakona, a njihovo je nedjelo u usporedbi s drugima, relativno bezazleno. RTL je izdvojio nekoliko najtežih zločina koje su počinili policajci.

Zamjenik načelnika postaje prometne policije Goran Beraković je 2014. godine ubio svoju nevjenčanu suprugu Ines Garić hicem iz pištolja u njihovu stanu u Slavonskom Brodu. Kao motiv spominje se navodni prekid veze koji je inicirala Ines. U stanu je u vrijeme ubojstva bila i sedmogodišnja kći ubijene, koja, srećom, nije čula pucnjavu jer je spavala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijo Slabinjac je 2013. na cesti između Graboštana i Velikog Krčeva, južno od Siska, rafalom smaknuo svoju suprugu Blaženku i njenog prijatelja Ivicu Hajdukovića. Pucao je u njih i dok su mrtvi ležali na tlu. Sa žrtvama su u autu bile i njegove dvije kćeri i 17-godišnji Hajdukovićev sin. Zbog dvostrukog teškog ubojstva, dva pokušaja teškog ubojstva i ubojstva u pokušaju Slabinjca je Županijski sud u Sisku osudio na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

Image
RAVNATELJ POLICIJE POTVRDIO DA JE UHIĆENA I TREĆA OSOBA POVEZANA S POKUŠAJEM IZNUDE U DRAGANIĆU: /

'Sada provodimo dokazne radnje'

Image
RAVNATELJ POLICIJE POTVRDIO DA JE UHIĆENA I TREĆA OSOBA POVEZANA S POKUŠAJEM IZNUDE U DRAGANIĆU: /

'Sada provodimo dokazne radnje'

Ubijao novorođenčad jer nisu bila muška

U kući Danijele i policajca Krešimira M. u Staroj Gradišci su 2006. njegovi kolege pronašli žensko mrtvorođenče. Uz nju je pronađen još jedan raspadnuti leš mrtvorođenčeta, koji se u kući nalazio oko dvije godine. Policija je reagirala na dojavu ginekologa Opće bolnice, gdje je Danijela dovezena zbog navodnog spontanog pobačaja. Iako je policajac tvrdio da nije ni znao da mu je supruga trudna, pojavile su se priče kako se par "rješavao" tek rođene djece, jer su već imali tri kćeri, a htjeli su sina. Pretpostavlja se kako je, navodno psihički nestabilna, Danijela ubijala novorođenčad na nagovor svog supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva osoba osuđena na maksimalnih 40 godina zatvora je bio policajac policijske postaje Novi Zagreb, Mate Oraškić. Nakon što je bio suspendiran zbog sumnje da je zapalio kuću svojih roditelja, tijekom brakorazvodne parnice na Općinskom sudu u Zagrebu je ustrijelio svoju suprugu Gordanu, odvjetnicu Hajru Prohić i sutkinju Ljiljanu Hvalec, a teško ranio zapisničarku Stanku Cvetković. Potom je mirno išetao iz sudnice i otišao u WC oprati ruke. Potom je, koristeći gužvu, izašao iz zgrade suda i svojim autom otišao prema Bregani, gdje je i uhićen. Uz oružje, uniformu i brakorazvodni spis, kod njega je pronađena i ogromna količina novca, što je ukazivalo da je pomno planirao svoj zločin.

Bacili mu uroke na brak pa ih smaknuo

Umirovljeni policajac Vlastimir Kihalić 2005. je u Petrinji ubio svoju suprugu Željku koja je zatražila razvod zbog zlostavljanja. Potom je na ulici ubio njene dvije prijateljice Vesnu Mokrović-Marinković i Nadu Kušan, koje su podržavale razvod. Na sudu je kasnije rekao kako je čuo glasove koji su mu rekli da je ubio krivu osobu i da treba ubiti njene dvije prijateljice. Rekao je i kako je njemu brak svetinja i da Bog mrzi rastave braka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bacili su urok na moj brak, zbog čega sam tražio savjete i pomoć kod gatare Ciganke Mare u Mošćenici kod Petrinje, kod hodže u Bosni, kod vračara i drugih bračnih savjetnika", branio se Kihalić na sudu, ali se nije uspio obraniti od 40-godišnje kazne zatvora. Nakon dvije godine se objesio.

Progonio žrtvu i njenog prijatelja

Bivši policajac Dubravko Sikermeštar ubio je bivšu reprezentativku u sinkroniziranom plivanju Anu Kurtanjek, a potom i sebe u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu, jer se on navodno nije mogao pomiriti s prekidom veze, za koju mnogi tvrde da nije niti postojala. On je svoju policijsku karijeru zaključio 2015. otkazom zbog trgovanja informacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac Siniša Šoštarić dobio je 14 godina zatvora jer je ispalio četiri metka u leđa 18-godišnjem Ivanu Mamiću, jer ga je ovaj u prolazu okrznuo ramenom na zagrebačkoj Remizi. Nakon svađe, krenuo je progoniti žrtvu i njenog prijatelja. Nakon pola sata pronašao je Mamića na Jarunu, ustrijelio ga, a potom pokušao prepraviti pištolj kako bi prikrio dokaze. U zatvoru je napisao nekoliko pisama obitelji Mamić i tražio od supruge da se u njegovo i ime cijele obitelji Šoštarić ispriča obitelji žrtve.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo