dvoje manje nego godinu prije /

Lani deset poginulih na cestama Varaždinske županije

Image

Na petoj sjednici Vijeća za prevenciju Varaždinske županije održanoj danas, 20. siječnja, raspravljalo se o stanju sigurnosti na području naše županije u protekloj godini te o provođenju preventivnog projekta Policijske uprave varaždinske 'Živim život bez nasilja'.

20.1.2016.
14:07
VOYO logo

"Mogu ponosno reći kako tijekom 2015. godine nije bilo nekog događaja koji bi poremetio stanje sigurnosti na cestama u našoj županiji. U prevencijskom smislu smo smanjili broj prometnih nesreća za dvije osobe. Dakle, 2014. godine bilo je 12 poginulih, a prošle godine deset. Mislim da su preventivni projekti ključni u tom pogledu. Što se tiče kaznenih djela, zabilježen je prodor u tamnu zonu problematike droge i maloljetničke delikvencije", istaknuo je Darko Jurčec, načelnik PU Varaždinske i zamjenik predsjednika Vijeća te nastavio.

"Uvijek sam govorio kako droge na našem području ima, ali mi se borimo protiv toga. Procesuirali smo više kazenih djela iz te domene, a ujedno u maloljetničkoj delikvenciji prodrijeli u zonu u kojoj su maloljetnici bili oštećenici. Po prvi puta je bilo porasta kaznenih djela vezanih uz dječju pornografiju, podvođenja, silovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt 'Živim život bez nasilja' treću je godinu zaredom formalno projekt MUP-a, dok je prije toga u Varaždinskoj županiji bio pilot-projekt.

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo