krk najposjećeniji / Kvarner obara rekorde po broju turista: pet posto više noćenja, nego dosad najbolje 2015.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U prvih osam mjeseci ove godine ostvareno 750.000 noćenja više nego primjerice, tijekom cijele 2010.

4.9.2016.
13:53
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Kvarner je u prvih osam mjeseci posjetilo više od dva milijuna turista, koji su ostvarili 11,6 milijuna noćenja, što je tri posto više turista i pet posto više noćenja  nego u istom razdoblju lani, objavili su ovog vikenda iz Turističke zajednice Kvarnera.
Ističući o kakvom je povećenju turističkog prometa riječ, iz Turističke zajednice Kvarnera navode da je u prvih osam mjeseci ove godine ostvareno 750.000 noćenja više nego  primjerice, tijekom cijele 2010.

Najviše noćenja ostvareno je na otoku Krku, zatim na Rabu, Lošinju,  na crikveničkoj i opatijskoj rivijeri, na Cresu, u Novom Vinodolskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od inozemnih gostiju najviše ih je bilo iz  Njemačke, zatim Slovenije, Austrije, Italije, Mađarske, Češke Poljske i Slovačke.

Gotovo 50 posto noćenja ostvareno je u privatnom smještaju, zatim u kampovima i hotelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kolovozu je na Kvarneru ostvareno 4,6 milijuna noćenja što je tri posto više nego u istom mjesecu lani, a najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Italije, Slovenije, Austrije, Mađarske i Poljske. 

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov navela je da je povećanje noćenja od čak 5 posto u odnosu na već rekordnu 2015. velika nagrada za sve turističke djelatnike koji su marljivo pripremali i odradili sezonu. Ovo je rezultat kojeg se moglo dostići samo velikom sinergijom svih sudionika u turizmu, rekla je, istaknuvšo da se, prema najavama, očekuje i izvrsna posezona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo