KUŠČEVIĆU IZMAKLA FOTELJA, NEMA GLASOVANJA O NJEGOVOJ POZICIJI: / 'Koalicijski partneri nisu imali ništa protiv, ali...'

Image

Lovro Kuščević neće postati članom saborskog Odbora za zakonodavstvo, jer će Klub zastupnika HDZ-a predložiti nekog drugog

2.10.2019.
10:26
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izvijestio je u srijedu da se danas neće glasovati o članstvu Lovre Kuščevića u Odboru za zakonodavstvo te da će do idućeg glasovanja u taj odbor predložiti nekog drugog.

"U razgovoru s Kuščevićem, on je procijenio da u ovom trenutku vjerojatno ne bi bio član Odbora za zakonodavstvo“, kazao je Bačić najavivši da će nekog drugog do idućeg glasovanja predložiti u taj Odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bačić je pojasnio da je Kuščević s pravničkim referencama bio najlogičniji izbor za člana Odbora za zakonodavstvo ali će sada stranka razmotriti članstvo u nekom drugom od radnih tijela Sabora.

"S Kuščevićem sam u dva navrata razgovarao i htjeli smo da se na određen način zaustavi ovaj napad na njega i da ne ide u taj Odbor. O njegovom daljnjem statusu u radnim tijelima zajedno ćemo se dogovarati", kazao je Bačić u Saboru pojasnivši kako su time htjeli izbjeći kritike javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije izabran zbog afera

Dodao je i da koalicijski partneri nisu imali ništa protiv Kuščevićeva imenovanja koje je sada povučeno. Oporba i dio javnosti se protivio protiv imenovanja Kuščevića u članstvo Odbora za zakonodavstvo s obzirom na to da mu je nedavno na zahtjev DORH-a skinut imunitet zbog istrage o malverzacijama sa zemljištem.

Predsjednik saborskog Odbora za izbor i imenovanja Ante Sanader potvrdio je da Sabor u srijedu neće glasovati o ranijem prijedlogu Odbora da se za člana Odbora za zakonodavstvo izabere Lovro Kuščević koji je nedavno ostao bez zastupničkog imuniteta radi istrage o malverzacijama sa zemljištem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rošade u odborima

Sanader je to rekao odgovarajući Arsenu Bauku koji se zanimao za točnost medijske informacije da se u srijedu, u okviru saborskog glasovanja, neće glasovati o Kuščevićevu članstvu u Odboru za zakonodavstvo. Odbor za izbor i imenovanja je Kuščeviću i Mariji Mačković (HDZ) priznao pravo na naknadu za odvojeni život koja iznosi tisuću kuna mjesečno.

Saboru je predložio da umjesto Ivana Vilibora Sinčića (ŽZ), koji je izabran u Europski parlament, za predsjednika Odbora za zaštitu okoliša izabere Mihaela Zmajlovića (SDP) i razrješi ga dužnosti predsjednika Odbora za ravnopravnost spolova. Za potpredsjednicu tog tijela Odbor je predložio Mariju Puh (SRiS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo