internetska prijevara / Kupovao 'Audi' preko interneta pa ostao i bez auta i bez 10 tisuća eura

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

'Obzirom da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo vas da budete oprezni i ne nasjedate na povoljne i primamljive oglase', kažu u policiji.

2.6.2016.
12:03
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

Policija je izdala upozorenje nakon što je 30-godišnjak s područja Međimurske županije, putem internetske stranice privatne autokuće u Republici Njemačkoj, krajem prošle godine uplatio je iznos od desetak tisuća eura za kupovinu automobila marke 'Audi', a automobil mu do dan danas nije isporučen, baš kao što mu nije vraćen ni novac, piše eMedjimurje.hr.

Policija poduzima sve raspoložive mjere i radnje kako bi se počinitelj otkrio te je u tu srvhu izdala upozorenje o mogućim prevarama putem interneta. Među ostalim, u policijskom priopćenju piše:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budite oprezni pogotovo ako kupujete skuplje stvari od nepoznatih osoba koje vam ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu svakako bi trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari", kažu u policiji.

Više o ovoj internetskoj prijevari pročitajte na eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike