Kupio konopljino ulje za teško bolesnog oca, platio 8.250 kn i gorko se pokajao

'Bili smo očajni, otac je imao teški karcinom mozga. Tražili smo nešto što će mu pomoći, olakšati mu muke.

7.10.2014.
11:29
VOYO logo

"Taj doktor ulijevao je maksimalno povjerenje kojeg se ne bi posramio ni jedan veći hollywoodski glumac. Stoga je naše iznenađenje bilo to veće kad smo testirali sadržaj kupljene bočice i doznali da je u njoj, umjesto ulja koje smo platili 8.250 kuna, nekakva tekućina pomiješana s vazelinom koja čak nije ni zdravstveno ispravna" ispričao je za Zadarski list ogorčeni Zadranin koji je nedavno, kaže, postao žrtva internetske prijevare kad je, kako bi pomogao ocu, odlučio kupiti sve reklamiraniji zdravstveni 'eliksir' – konopljino ulje.

Susret s posrednikom

Službeni kontakt-broj za nabavu našao je, nakon usmene preporuke, na jednoj internetskoj stranici. Okrenuo je broj, osobno porazgovarao s doktorom i već za nekoliko dana našao se s posrednikom u Splitu koji mu je isporučio narudžbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da mu policija ne može ništa, a njega treba zaustaviti. Osobno ga želim uništiti i objaviti mu fotografiju u novinama, tako da nitko bolestan više ne nasjedne na te gnusne laži. Samo tako mu se može naštetiti, jer on, čim mu se uđe u trag, mijenja ime i lokaciju, a to što radi bolesnim ljudima jednostavno je neshvatljivo", kaže Zadranin.

Osim što se na stranici naglašava suradnja s Ministarstvom zdravlja RH, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje te Hrvatskom liječničkom komorom, kao glavni se cilj, među ostalim, navodi promicanje zdravog načina života i prehrane utemeljeno na znanstveno potvrđenim načelima, kršćanskom svjetonazoru i alternativnoj medicini u skladu s Ustavom i zakonima RH u smislu očuvanja cjelovitog zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu opovrgnuli bilo kakvu povezanost

U Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi koje na svojim web stranicama lažni doktor navodi kao instituciju s kojom surađuje opovrgnuli su bilo kakvu vezu s misterioznim doktorom bez prezimena. Nakon što su im iz Zadarskog lista poslali link na web stranicu gdje se navodi kako je Ministarstvo zdravstva prva na popisu ustanova s kojom lažni doktor surađuje, kazali su kako nikada nisu čuli za takvu udrugu.

"Ministarstvo nikada nije surađivalo s takvom udrugom. Ta osoba potpuno nam je nepoznata, jednako kao i ostalim institucijama koje su u vezi sa nama", kazao je glasnogovornik Ministarstva zdravstva Josip Jagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.zadarski.hr/teme/clanak/id/876/prica-prevarenog-zadranina-koji-je-preko-interneta-kupio-lijek-za-bolesnog-oca-platio-sam-8250-kuna-za-ulje-konoplje-a-dobio--vazelin Jeste li imali sličan problem? Naručili ste jedno, stiglo vam je nešto sasvim drugo? Prodali su vam 'priču' i uzeli novac za nešto potpuno beskorisno? Takva i slična iskustva javite nam na naš mail vijesti@portal.net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo