IZLAZNE ANKETE / Kukuriku koalicija premoćno osvaja izbore!

Prema izlaznim anketama, koje je za RTL Televiziju provela agencija Ipsos Puls, na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj u vodstvu je Kukuriku koalicija s 82 mandata, dok prema istim podacima HDZ-u pripada 40.

4.12.2011.
18:09
VOYO logo

RTL je u suradnji s agencijom Ipsos Puls i za vrijeme ovih parlamentarnih izbora provodio izlaznu anketu pomoću koje donosimo prve projekcije izbornih rezultata i budućeg sastava Sabora.

Procjenjuje sa da je do zatvaranja birališta anketu ispunilo oko 30 tisuća glasača što jamči vrlo preciznu najavu službenih rezultata.

800 anketara agencije Ipsos Puls na više od 400 glasačkih mjesta u 10 izbornih jedinica došli su do ovih rezultata:

Prema izlaznim anketama, na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj u vodstvu je Kukuriku koalicija s 82 mandata (43.8 posto), dok prema istim podacima HDZ-u pripada 40 (21.9 posto).

Na trećem mjestu su Hrvatski laburisti Dragutina Lesara sa šest mandata (5.3 posto), a isti broj zastupničkih mandata ima i HDSSB (3 posto).

Odmah iza Laburista i HDSSB-a, nalazi se HSS s 2 mandata(3.2 posto), a izborni prag je prešla i Nezavisna lista - dr.sc. Ivan Grubišić (2.8 posto), koja je također osvojila 2 mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sabor bi s jednim mandatom ušla i koalicija Pravaški kišobran (2.6 posto) koju predvodi Ruža Tomašić (HSP Dr. Ante Starčević i HČSP). Jedno mjesto dobila je i lista Ladonja (0.5 posto), kojoj je na čelu Plinio Cuccurin. Ladonji prvi rezultati nisu davali prolazak u Sabor.

Zanimljivo je da prema izlaznim anketama Blok umirovljenici zajedno predvođeni bivšim premijerskim kandidatom SDP-a, Ljubom Jurčićem, kao i HSLS predvođen povratnikom Draženom Budišom, nisu prešli izborni prag.

Detaljne rezultate po izbornim jedinicama pogledajte OVDJE.

Iz Državnog izbornog povjerenstva su najavili da će prve nepotpune izborne rezultate objaviti nakon ponoći, iako će od 21 sat na svojim internetskim stranicama objavljivati izborne podatke s osvježavanjem svakih 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to možete pratiti UŽIVO na RTL Televiziji kao i na našem portalu RTL.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo