Sretan završetak / Kujica Lola ponovo sa štencima na sigurnom: vukovarski pedijatar ih se odrekao u teškoj situaciji

Iz udruge Prijatelji životinja kažu kako je posebno zabrinjavajuća sumnja da se radi o višegodišnjoj praksi, odnosno da ovo nije prvi put da se štenci ovako 'riješe'

27.12.2017.
18:24
VOYO logo

Nakon što su Vukovarci zatekli sugrađanina i pedijatra Dražena Karnaša kako baca štence u smrt, mučna pseća priča je relativno sretno završila. Kujica Lola se ponovo susrela sa štencima, od kojih je dvoje, na žalost, uginulo, donosi Jutarnji list.

Vukovarski pedijatar i njegova supruga odrekli su se kujice unatoč teškoj situaciji. Njihovi susjedi kažu kako ih je šokiralo što je doktor Karnaš na Badnjak bacio životinjice u sigurnu smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lola je imala upalu mliječnih žlijezda, pokvarene zube, upaljene analne žlijezde i buhe. Čim je došla k nama, na mobitelu smo joj pokazali snimku njenih štenaca. Od sreće je lizala mobitel. Kad joj je krenulo mlijeko, spojili smo ih i to je sreća kakvu je teško opisati", kaže veterinarka Vesna Marošinac, koja je svjedočila sretnom završetku mučne pseće priče koja se odvila na Badnjak u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naselju se priča kako je on mislio da su štenci stari samo tri dana mrtvi, no veterinari kažu kako ne treba biti liječnik da se utvrdi je li štene živo ili mrtvo: tek rođene bebe su obično jako glasne, a i srce im tuče, pa je lako ustanoviti da su živi, donosi Jutarnji list.

Iz udruge Prijatelji životinja kažu kako je posebno zabrinjavajuća sumnja da se radi o višegodišnjoj praksi, odnosno da ovo nije prvi put da se štenci ovako "riješe". S obzirom na to da je počinitelj bio upoznat sa zakonskim odredbama i obvezom izvršenja kastracije, kaže predsjednik udruge Luka Oman za Jutarnji list, treba ispitati radi li se o psihopatskom ponašanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada netko svoju zakonsku obavezu, odgovornost i suosjećanje zamijeni okrutnošću, patnjom i nasiljem, moramo se svi zabrinuti i tražiti najstrože propisane sankcije. Za ovaj zločin počinitelj treba biti kazneno gonjen. Vjerujemo da će rezultat biti maksimalna kazna od godinu dana zatvora, a smatramo da je potrebna i psihička procjena može li takva osoba raditi s djecom", smatra Oman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo