HT B2Run Challenge / Kućni trkački izazov pokrenuo Hrvatsku, a objavljeni su i novi datumi HT B2B utrka

Image

Zahvaljujući seriji HT B2Run utrka, domaća poslovna zajednica u vremenu korone nije se morala odreći jedne stvari – trčanja! I dobrog djela…

30.4.2020.
14:47
VOYO logo

Svaka čast, pokrenuli ste mnoge s ovim virtualnim izazovom“, „Hvala vam od srca B2Run, na motivaciji da ne odustajemo od omiljene fizičke aktivnosti, ova će medalja imati posebno mjesto na stalku i priču za unuke“, „Najdraža medalja do sada, hvala vam od srca ekipa divni ste“, „Jedva čekam, ovu medalju ću uokviriti“ - samo su neke od poruka koje su domaći poslovnjaci, profesionalni i rekreativni trkači , objavljivali na svojim društvenim mrežama serije poslovnih utrka HT B2Run uz potvrdu kako su u svome domu istrčali 5 kilometara utrka.

Image

Naime, zbog zabrana uzrokovanih koronavirusnom situacijom te odgodom svih ovogodišnjih poslovnih HT B2Run utrka za listopad, organizatori su u suradnji s partnerom Hrvatskim Telekomom pokrenuli najveći trkački online izazov organiziran ikada do sada u Hrvatskoj, i šire - „HT B2Run Challenge  #ostanidoma“. Zadatak svih sudionika – članova domaće poslove zajednice bio je pretrčati pet kilometara u svome domu, sve to zabilježiti putem službene Garmin Connect aplikacije i s kratkim videom te objaviti na svojim društvenim mrežama pod oznakom #HTB2RunChallenge #ostanidoma“. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Gotovo pet stotina trkača u dva je tjedna pretrčalo više od 2300 kilometara u #HTB2Run izazovu! Svi zajedno pokazali smo kako izolacija ne mora biti pogubna za naše zdrave navike. I u najtežoj situaciji iskoristili smo naše potencijale i nakon cestovne utrke, traila i trekinga stvorili home run. Osobito mi je drago što su nam se priključili i poslovnjaci iz gradova i mjesta, gdje se se HT B2Run ne održava i otrčali svoju prvu utrku u najvećem sportsko-poslovnom događanju u Hrvatskoj.“ Izjavio je Bojan Mušćet,koordinator trkačkih aktivnosti u Hrvatskom Telekomu i ambasador B2Run utrka.

Image

Organizacijski tim HT B2Run poslovnih utrka ovu je situaciju prepoznao samo kao još jedan poslovno - sportski izazov te su od #ostanidoma izazova stvorili najveći „kućni trening“ kao zagrijavanje za utrke koje su najavljene u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Međutim, zanimljivo je kako se ovom izazovu nisu pridružili poslovnjaci – trkači samo iz ova četiri grada već iz cijele Hrvatske, točnije #HTB2RunChallenge #ostanidomaizazov trčala su 463 poslovnjaka iz 172 mjesta i grada koji su ukupno trčali 21.081 minutu, pretrčavši sveukupno 2.315 kilometara u više od 3 milijuna koraka, a prilikom čega su potrošili 160.198 kalorija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

HT B2RUN DARUJE SVOJE KILOMETRE HUMANITARNOJ INICIJATIVI #PoKRENI

No, to nije sve! Potaknuti brojem sudionika,  sudjelovanjem i prijavama u  #HTB2RunChallenge #ostanidoma izazovu organizatori su odlučili svu pozitivnu energiju pretočiti u dobro i važno djelo te sve pretrčane kilometre, udruživši snage s GRAWE Hrvatska, pridodati velikoj dobrotvornoj trkačkoj inicijativi #PoKRENI.

„Situacija u kojoj se trenutno nalazimo uči nas još više da svoje zdravlje i život moramo postaviti ili vratiti na vrh ljestvice prioriteta. Svjesniji smo nego ikad da nam se sva ulaganja u naše zdravlje u ovakvim situacijama višestruko isplaćuju. Stoga je izazov tu da nas podsjeća na dvije stvari – da cijenimo svoje zdravlje i da svojim, vrlo malim ulaganjem kao što je poklanjanje kilometara koje planiramo prijeći, možemo značajno pozitivno utjecati na živote djece koja će dobiti priliku po prvi puta potrčati. Hvala našim partnerima iz B2Run-a i cijeloj poslovnoj trkačkoj zajednici koja će nam pomoći u ostvarenju tog cilja “, rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing u GRAWE Hrvatska d.d.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, GRAWE Hrvatska d.d., šestu godinu za redom, potiče na promišljanje o zdravlju i uvođenju zdrave aktivnosti u svakodnevicu. Kako bi dodatno motivirali pojedince na bavljenje najjednostavnijom aktivnošću – trčanjem, ovog je proljeća otvoren novi „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“ izazov kojim se pozivaju i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da svoje pretrčane kilometre daruju, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta. Ova akcija započela je 2015. godine, a lani je cilj postignut u rekordnom roku te su kupljene aktivne proteze za prvo troje djece u Hrvatskoj koji na njih nemaju prava preko HZZO-a.

Svih 2.315 prikupljenih HT B2Run kilometara bit će u cijelosti donirano akciji „PoKRENI – pokloni svoje kilometre“!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVI DATUMI HT B2RUN UTRKA

Sve HT B2Run poslovne utrke po novom će se rasporedu ipak trčati u listopadu, a ne dijelom u lipnju kako je prethodno najavljeno. Utrka u Zagrebu trčat će se prema već najavljenom rasporedu 1. listopada dok se ostale utrke trče u novim datumima:  8. listopadau Osijeku,  15.listopada uRijeci i završno 22. listopadau Splitu.  

Sve informacije o utrkama i prijavama dostupne su na www.b2run.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo