SIMBOL VELIKOG POTRESA /

Kuća mu se u Petrinji urušila, ali 'mali div' uspio preživjeti! Postat će simbol Grada, kao osječki fićo

Renault 4, star gotovo 40 godina, iz ruševina su izvukli susjedi i navijači

8.1.2021.
20:05
VOYO logo

"Mali div" bi mogao postati simbol "velikog potresa" u Petrinji.

Zatrpan, oštećen, pa zatim otkopan iz ruševina, simbolizira neslomljiv duh srušenog grada, njegovih stanovnika, ali i svih koji su ekspresno pritekli u pomoć. Mnogi su se odmah javili za restauraciju automobila, a oduševljeni vlasnik koji živi u Bangkoku, čim se vrati najavljuje predaju ključeva i dokumenata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvukli ga susjedi i navijači

Oštećen, ali u skladu s nadimkom 'mali div - neuništiv'. Renault 4, star gotovo 40 godina, iz ruševina su izvukli susjedi i navijači.  Legendarni Renault sada je privremeno udomljen u dvorištu Petrinjca Marijana, obožavatelja automobila. 

"To je počelo slučajno zato što smo prijatelju kojem se srušila kuća čistili kuću i onda je došla susjeda i rekla da ima stari Renault koji je zatrpan u garaži. I tak smo se skupili mi koji volimo hrđu i uz pomoć dečki navijača iz Karlovca spasili ga taman prije nego što je drugi potres srušio istu tu garažu", kazao je Marijan Radat iz Taborišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kuća mu se u Petrinji urušila, ali 'mali div' uspio preživjeti! Postat će simbol Grada, kao osječki fićo

Image

Kuća mu se u Petrinji urušila, ali 'mali div' uspio preživjeti! Postat će simbol Grada, kao osječki fićo

Ubrzo se rodila ideja da se mali div restaurira. U Petrinji se tada pomažući prijatelju zatekao kolekcionar Medić, čija se objava o starom, ali vrijednom automobilu brzo proširila društvenim mrežama.

"Evo jučer i danas telefoni zvone, ljudi nude pomoć, dijelove, servise, šlepice za prevest, javili su se iz Njemačke da će skupljati donacije da auto uredi", rekao je Zagrepčanin Tomislav Medić Medomanga

Javio se i vlasnik iz Bangkoka

Oduševljen idejom javio se i vlasnik automobila koji živi u Bangkoku. Brojne 
uspomene razlozi su zašto ga nikada nije prodao. 

"To je bio moj prvi auto kojeg sam ja dobio od tate na poklon kad sam imao 18 godina, čim sam položio vozački, i koristio sam ga dugi niz godina, napravio sam oko 200 tisuća kilometara s njim, i na kraju kad je dotrajao odjavio sam ga i odvezao sam ga u Petrinju", rekao je vlasnik automobila Leonardo Rakuljić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Našli smo ključeve, rekao nam je donesti knjižicu, uskoro će doći u Hrvatsku. Presretan je, čovjek je plakao kad smo ga čupali van", kaže Radat. 

Sada u Marijanovu dvorištu ima i društvo - noviji Renault Marijanove majke na koji se srušila glazbena škola dok su oboje bili u pošti. "Ideja je nastala zato što smo mi ustvari oldtimer klub u nastajanju samo nismo uspjeli papire zbog ovog riješiti do kraja pa smo odlučili da će nam ovo biti službeno vozilo. Mi smo ga mislili ostaviti što više možemo u originalnom stanju, iako će ići petrinjska zastava na krov", kaže Radat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je crveni fićo u Osijeku - bit će i ovaj Renault u Petrinji. 
Mali div ostat će simbol divovskih srca onih koji su pomagali da razrušeni grad ponovno zaživi.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo