'SNAŽNO MI JE ZABIO KANDŽE I OTKINUO KOMAD MESA': / Hrabri mještanin spašavao kokoši od nebeskog predatora

Image
Foto: Željko Gašparović/Novska.in

Mještanin Plesma, mjesta nedaleko Novske, nedavno je ušao u borbu s jastrebom koji mu je krao kokoši i u tom žestokom sukobu zadobio teše ozljede po rukama.

3.3.2017.
21:16
Željko Gašparović/Novska.in
VOYO logo

Mijo Radić iz Plesma, mjesta nedaleko Novske, doživio je nedavno napad jastreba koji mu je nanio teške ozlijede na rukama.

Mijo, koji se inače bavi poljoprivredom, na svom imanju drži različite domaće životinje pa tako i kokoši koje su postale zanimljiv plijen jednom jastrebu. Nedavno ih je odnio nekoliko, pa je Mijo odlučio tome stati na kraj. U zasjedi je strpljivo čekao da se jastreb sjuri prema omiljenom jelu, i čekanje se isplatilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se jastreb borio s kokom koju je uhvatio Mijo se bacio prema njemu. Kaže da je mislio kako će biti lak posao uhvatiti jastreba, no tu se prevario jer i sam je postao lovina. Oštre jastrebove kandže zabile su se u Mijin dlan, probile su na drugu stranu dlana, krv je potekla, osjetio je veliku bol, ali jastreb nije htio pustiti njegovu ruku.

"Pokušavao sam se drugom rukom osloboditi od kandži, jastreb je mlatarao i krilima pa me je izgrebao i po licu. Uplašio sam se da me kljunom ne pogodi u oko. Uspio sam osloboditi ruku tek kada sam otkinuo komad mesa dlana kroz koji je prošla kandža. Tada mi je zabio kandže u drugi dlan. Mislio sam da ću se onesvijestiti. Ne znam koliko je trajala naša borba, a kada sam iščupao kandže iz druge ruke, čvrsto sam primio jastreba, ubacio sam ga u žičani kavez i zatvorio", ispričao je Mijo za portal Novska.in.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretnog čovjeka ipak su morali odvesti liječniku. Liječnica Cecilija Buljan, koja ga je primila u Novskoj, ostala je nemalo iznenađena kada joj je Mijo ispričao kako je zadobio rane. Inijekcije je primao nekoliko dana, te je dolazio na previjanje.

Iako još nosi zavoje kaže da se oporavio od boli i šoka koji je pretrpio. Napominje da je naučio lekciju da s divljim životinjama ne treba ulaziti u borbu, a kokoši će bolje zatvarati i postaviti mrežu da ne budu više u opasnosti. Jastreba je pustio, nada se da je i on naučio lekciju i da više neće dolaziti po njegove koke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo