Nemasovni turizam / Kruzeri guše gradove diljem Mediterana. Ipak, s ove strane Jadrana dosjetili su se, goste su poslali dalje na kopno

Ovo je projekt koji se bavi očuvanjem lučkih područja uslijed cruising-turizma u Hrvatskoj

1.10.2021.
7:00
VOYO logo

Svi priobalni gradovi na Sredozemlju u koji uplovljavaju kruzeri imaju isti problem, dnevnu zagušenost gradova turistima. Projekt Ecowaves od Albanije do Italije ima rješenje, a u zadarskom zaleđu turiste s Kalelarge odvlači ponuda koja uključuje i puževe, donosi za RTL Danas Nikolina Radić.

Pršut, sir, pečeni odojak i janjetina okosnica su dobrodošlice na benkovačkoj trpezi, ali zvijezde gastro ponude ipak nemaju papke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ksenija Čirjak iz Udruge Branimir iz Benkovca:

"Spremili smo fritaju, pečene spuževe, puževe na salatu, panirane puževe i na toć

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turističkim i kruzer agentima pokazan je potencijal Bukovice i Ravnih kotara koji su blizu Zadru, pa su idealni za jednodnevne izlete s kruzera.

Mauro Saulović, predstavnik turističke agencije iz Dubrovnika:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I definitivno su ovi programi koje smo danas vidjeli nešto što ćemo svojim klijentima nuditi u budućnosti."

Projekt koji se bavi očuvanjem lučkih područja uslijed cruising-turizma u Hrvatskoj provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivana Dević, zamjenica ravnatelja AGRRA-e Zadarske županije:

"U sklopu ovog projekta imali smo radionice, konferencije. Međutim, ja sam željela iskoristiti priliku jer smo pozvali javne sudionike, turističke agente, brodske agente, kruzer agente, zatim kapetanije, iz županije, sve neke s razine donošenja odluka, da zajedno donesemo nekakve strateške mjere i aktivnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pionir aktivnog turizma na Zrmanji na seoskom gospodarstvu u Kruševu ugošćuje i grupe s kruzera i osvjedočio je koliko je zaleđe Zadra interesantno turistima.

Đuro Župan, vlasnik turističke agencije i seoskog gospodarstva iz Kruševa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da malo gdje u Europi taj spoj kulture, gastronomije i jedne duge, duge povijesti možete dobiti."

Jedno od tradicionalnih lokalnih jela kojima se posjetitelji redovito oduševe je i prisnac, jelo od sira pečeno ispod peke koji također može biti turistička gastro zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo