Nemasovni turizam /

Kruzeri guše gradove diljem Mediterana. Ipak, s ove strane Jadrana dosjetili su se, goste su poslali dalje na kopno

Ovo je projekt koji se bavi očuvanjem lučkih područja uslijed cruising-turizma u Hrvatskoj

1.10.2021.
7:00
VOYO logo

Svi priobalni gradovi na Sredozemlju u koji uplovljavaju kruzeri imaju isti problem, dnevnu zagušenost gradova turistima. Projekt Ecowaves od Albanije do Italije ima rješenje, a u zadarskom zaleđu turiste s Kalelarge odvlači ponuda koja uključuje i puževe, donosi za RTL Danas Nikolina Radić.

Pršut, sir, pečeni odojak i janjetina okosnica su dobrodošlice na benkovačkoj trpezi, ali zvijezde gastro ponude ipak nemaju papke.

Ksenija Čirjak iz Udruge Branimir iz Benkovca:

"Spremili smo fritaju, pečene spuževe, puževe na salatu, panirane puževe i na toć

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turističkim i kruzer agentima pokazan je potencijal Bukovice i Ravnih kotara koji su blizu Zadru, pa su idealni za jednodnevne izlete s kruzera.

Mauro Saulović, predstavnik turističke agencije iz Dubrovnika:

"I definitivno su ovi programi koje smo danas vidjeli nešto što ćemo svojim klijentima nuditi u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt koji se bavi očuvanjem lučkih područja uslijed cruising-turizma u Hrvatskoj provodi Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije.

Ivana Dević, zamjenica ravnatelja AGRRA-e Zadarske županije:

"U sklopu ovog projekta imali smo radionice, konferencije. Međutim, ja sam željela iskoristiti priliku jer smo pozvali javne sudionike, turističke agente, brodske agente, kruzer agente, zatim kapetanije, iz županije, sve neke s razine donošenja odluka, da zajedno donesemo nekakve strateške mjere i aktivnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pionir aktivnog turizma na Zrmanji na seoskom gospodarstvu u Kruševu ugošćuje i grupe s kruzera i osvjedočio je koliko je zaleđe Zadra interesantno turistima.

Đuro Župan, vlasnik turističke agencije i seoskog gospodarstva iz Kruševa:

"Mislim da malo gdje u Europi taj spoj kulture, gastronomije i jedne duge, duge povijesti možete dobiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od tradicionalnih lokalnih jela kojima se posjetitelji redovito oduševe je i prisnac, jelo od sira pečeno ispod peke koji također može biti turistička gastro zvijezda.

savrseni kandidatkinje
NOVE EPIZODE OD PONEDJELJKA DO ČETVRTKA
VOYO logo
Još iz rubrike
Image
PODCAST 'IDEJE NA STOLU' /

Stručnjakinja otkrila šokantnu istinu: 'U Hrvatskoj 5000 ljudi živi od sakupljanje boca'