Krunoslav Olujić u Nedjeljom u dva: Kolinda nema izborni legitimitet

Bivši predsjednik Vrhovnog suda u gostovanju na HTV-u osporio je pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima.

18.1.2015.
16:18
VOYO logo

Gost ovotjedne emisije Nedjeljom u dva bio je bivši predsjednik Vrhovnog suda Krunoslav Olujić.

"Možda je rješenje smanjenje kamata, možda je rješenje i fiksiranje tečaja, kao što neki predlažu, ali čini mi se da je možda najbolje rješenje ono koje neki predlažu, a to je konverzija kreditnog duga u kunu ili pak u neku drugu valutu, kao što je euro", komentirao je moguće rješenje krize s rastom švicarskog franka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da bi ovoga puta hrvatski Ustavni sud trebao reagirati", dodao je Olujić.

Skandalozna odluka

Komentirajući potez Ustavnog suda, koji je ukinuo novi Obiteljski zakon, Olujić je rekao kako je riječ o "puču" i skandaloznoj odluci. Nema ustavno-pravnog temelja za suspenziju zakona u cjelosti, tvrdi Olujić, koji je doktorirao na obiteljskom pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka Olujić je okarakterizirao kao osobu koja je "opasna za daljnje demokratske procese". "I prije sam ga nazivao mumificiranim hrvatskim Putinom, a pri tome stojim i danas", rekao je.

Olujić smatra kako izborna pobjeda Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima nije bila u skladu s Izbornim zakonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako su točni podaci da je DIP nije uračunavao nevažeće listiće, mislim da Grabar Kitarović nema izborni legitimitet i da će se zbog toga morati očitovati Ustavni sud", izjavio je Olujić te rekao kako u slučaju pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima napušta Hrvatsku, zbog čega već uči argentinski tango.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo