Inspekcija F-16 / Krstičević u Ramat Davidu: 'San nam je 2020. na hrvatskom nebu vidjeti dva aviona iz ove baze'

Image
Foto: MORH

Ministra Krstičevića u Ramat Davidu primio je zapovjednik izraelske baze i tom prigodom Krstičević je obišao izraelske Barake

3.7.2018.
9:00
MORH
VOYO logo

"Imamo mogućnost raditi s najboljima i vrlo je važno da nas Izraelci mentoriraju, da hrvatskim pilotima i tehničarima prenesu vrijedna znanja i iskustva", zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar obraneministar Damir Krstičević. 

Drugog dana službenog posjeta Izraelu ministar obrane posjetio je zrakoplovnu bazu Ramat David na sjeveru Izraelu. U zrakoplovnoj bazi Ramat David nalaze se tri eskadrile izraelskih F-16 višenamjenskih borbenih aviona. Također, upravo je u izraelskom Ramat Davidu 9. travnja 2018. pukovnik Željko Ninić kao  prvi hrvatski pilot poletio u izraelskom F-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: MORH

Ministra Krstičevića u Ramat Davidu primio je zapovjednik izraelske baze i tom prigodom Krstičević je obišao izraelske Barake. U Ramat Davidu ministar Krstičević je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku posjetiti tu bazu, iz koje je hrvatski pilot prvi put poletio na F-16.

"Planirano je da izraelski F-16 zrakoplovi iz ove baze dođu u Hrvatsku. Naš je san 2020. godine na hrvatskom nebu vidjeti dva aviona i nadam se da ćemo to i ostvariti. Sada smo u fazi pripreme ugovora, selekcije pilota i tehničara koji će sljedeće godine krenuti na obuku u Izrael. Prijelaz s druge na četvrtu generaciju borbenih aviona veliki je tehnološki iskorak za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Imamo mogućnost raditi s najboljima i vrlo je važno da nas Izraelci mentoriraju, da hrvatskim pilotima i tehničarima prenesu vrijedna znanja i iskustva", poručio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pukovnik Ninić ponovno u 'domu izraelskih F-16ica'

Pukovnik Ninić, koji je bio u pratnji ministra Krstičevića, također je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku ponovno doći u bazu koja je "dom izraelskih F-16ica" te što se nastavlja proces koji vodi zaključivanju ugovora i početku obuke osoblja na izraelskim višenamjenskim borbenim avionima F-16.

"Osobno i profesionalno sam vrlo sretan što sam dio ovog projekta. Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Eskadrila borbenih aviona dobivaju izvrsno rješenje koje će zadovoljiti sve naše potrebe i mogućnosti. Naši piloti i tehničari jedva čekaju početak obuke i siguran sam da će ovaj avion ispuniti sva naša očekivanja", zaključio je Ninić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo