GLAVNI TUŽITELJ IZ MAKEDONIJE / Istražuje se smrt Denisa Tota: Kroz 2-3 dana trebale bi se raščistiti sve nedoumice oko napada na rukometaša?

Na pitanje je i osumnjičenik koji je u bijegu Angelo Gorgievski, Bubevski je odgovorio da vjerojatno je

11.4.2022.
19:42
VOYO logo

Glavni tužitelj u Skoplju Gavril Bubevski za RTL Danas komentirao je slučaj preminulog hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

"Da izrazim prvo sućut obitelji preminulog Denisa i cijelo Hrvatskoj od našeg naroda. U vezi slučaja mogu reći da Tužiteljstvo koje vodim je postupilo odmah na sve ono što smo dobili kao indicije da je moglo biti. Date su sve naredbe koje je trebalo dati, da se provede pred istražni postupak, da se vidi što se desilo i uzete su snimke kamera na objektima gdje se desio događaj i kamere Safe cityja. Snimka koja je izašla po portalima je ono što je snimila kamera Safe Cityja i ne može se prepoznati koje su osobe tamo", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIJE SE MICAO, NO ONI NISU STALI /

Objavljena snimka brutalnog premlaćivanja Denisa Tota: Među napadačima je posebno agresivna bila jedna djevojka

Image
NIJE SE MICAO, NO ONI NISU STALI /

Objavljena snimka brutalnog premlaćivanja Denisa Tota: Među napadačima je posebno agresivna bila jedna djevojka

Potraga u tijeku

Na pitanje je i osumnjičenik koji je u bijegu Angelo Gorgievski, Bubevski je odgovorio da vjerojatno je. "Nismo ga još našli, traga se za njim. Proširilo se da se radi o tom čovjeku te da je on u bijegu. Ministarstvo unutarnjih poslova traži sve njegove moguće pomagače i mogu reći da očekujem da se sve to vrlo brzo završi", kazao je.

Ne zna se povod sukoba s hrvatskim rukometašem. "U istrazi će se ispitati svjedoci i oni osumnjičeni koji su nam dostupni da provedemo istragu. Vidjet ćemo koji su bili razlozi da nastane kazneno-pravni događaj", kazao je.

Upitan postoji li veza između žrtve i napadača, rekao je da postoje neke indicije ali nije potvrđeno dok sve ne ispitaju detaljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelj radi na slučaju

Rekao je i da su osobe uhićene zbog smrti hrvatskog rukometaša ispitane u vezi mjere istražnog zatvora. "Nisu ispitani u tužiteljstvu o svim okolnostima. Ovog tjedna sve će biti završeno. Tužitelj radi na tom slučaju, svakodnevno pribavlja informacije, pribavio je dokaze, surađuje s MUP-om i mislim da će za 2-3 dana sva pitanja na koja nemamo čisti odgovor će biti odgovorena", kazao je. 

Ponovio je da stoji pri tvrdnji da nije došlo do zataškavanja cijelog slučaja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa obitelj je naravno u šoku, napustili su Skoplje, u ovom trenutku je teško reći koje mjere će poduzeti i što će tražiti odštetu ili kako će već postupiti. Mi smo im pružili svu ljudsku podršku i konzularnu pomoć, a dalje ćemo vidjeti kada budu došli rezultati istrage", kazala je za RTL Nives Tiganj, hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo