Krkobabić: Niko iz SPS-a me nije pitao o smeni Đilasa

Drugi čovek PUPS-a smatra da bi u Beogradu trebalo raspisati izbore ako se smenjuje gradonačelnik

19.9.2013.
12:15
VOYO logo

Morate da pobedite na izborima da biste vodili prestonicu, kaže u intervjuu za novi broj nedeljnika Milan Krkobabić i tvrdi da s njim niko iz SPS ili SNS nije razgovarao o smeni Đilasa

Nisam za promenu koncepta socijalne politike koji je u Beogradu kreirao PUPS i koji se uz pomoć gradonačelnika Dragana Đilasa realizuje poslednjih pet godina, rekao je u razgovoru za novi broj Nedeljnika Milan Krkobabić, zamenik predsednika PUPS, upitan da li je ta stranka za smenu Đilasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne radi se o otkazivanju ili davanju nekome blanko podrške, već o tome da li hoćemo da nastavimo realizaciju tog koncepta. To je 104.000 Beograđana koji primaju trinaestu penziju. To su svi penzioneri koji imaju primanja manja od 20.000 dinara, a dobijaju četiri puta godišnje još po 5.000 dinara. Kako reći sugrađanima starijim od 65 godina, kao i izbeglim i raseljenim licima da više nemaju besplatan prevoz i rešeno pitanje svog kampa. Kako objasniti da Milan Krkobabić odustaje od koncepta da svaka opština mora da ima dnevni boravak za decu ometenu u razvoju. Kako reći roditeljima dece koja boluju od autizma da odustajemo od izgradnje njihovog objekta. Kako PUPS sad da odustane od toga zarad promene gradonačelnika, tri gradska sekretara ili tri člana veća. To su stvari koje se ne dovode u istu ravan."

Krkobabić na pitanje šta će ako mu Vučić i Dačić ponude istu socijalnu poltiiku ugradu kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PUPS je samostalna politička partija, vrlo otporna na pritiske. Može da prihvati dobronamerne sugestije, ali pritiske nikad. PUPS se nikad ne podrazumeva, već s nama morate ozbiljno da razgovarate i iznesete ozbiljne argumente. Samo ako zajedno poverujemo u te argumente, tek onda možemo da smenimo Đilasa."

Razne opcije su u igri. Prekomponovanje snaga, novi izbori samo u Beogradu ili istovremeno u prestonici i parlamentarni, direktni izbori... Kakav epilog očekujete?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija je interesantna zemlja. Nigde ne postoji takva razlika između prestonice i „provincije". Taj provincijalni duh prekomponovanja vlasti karakterističan za „srpske palanke" ne prolazi u Beogradu. U Beogradu čak ni ozbiljne političke opcije, poput LDP i G17, nisu prešle cenzus. Beograđani vrednuju samo konkretne i praktične rezultate neke politike. Tu se sve meri. Beogradom su uvek vladali pobednici. Morate da pobedite na izborima da biste vodili prestonicu."

Dakle, da rezimiramo - protiv ste ideje da sa SNS, SPS i eventualno DSS formirate novu većinu u Beogradu, već ste isključivo za izbore?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažem vam da Beograd nije ostatak Srbije, koji se pretvorio u političke kuglane ili fudbalske klubove. Umesto čunjeva neko diže ljude i pravi neke čudne većine. Ko su ti genijalni kompozitori koji komponuju s kim će da ruše ili prave novu vlast? Kao u fudbalskim klubovima prave se kombinacije: ko će da utrči, ko neće, ko će ostati u karantinu... Ako već insistirate, izbori su jedino pošteno rešenje."

Foto: Medija centar Beograd

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo