RAMLJAK ODABRAO ALVAREZOVE NASLJEDNIKE: / Objavio tko će voditi restrukturiranje Agrokora i do kada on ostaje u kompaniji

Image
25.4.2017.
12:25
VOYO logo

"Potpisali smo ugovor sa savjetnikom za restrukturiranje tvrtkom AlixPartners, uz suglasnotnost gospodarstva. Oni će nam pomoći u poslu koji je pred nama. Njihovi predstavnici već su od jučer kompaniji i počeli su sa svojim zadacima", rekao je Ramljak.

Konačan dug će se znati nakon 10. lipnja

Ramljak je istaknuo kako će se konačan dug Agrokora znati nakon 10. lipnja. "Projekcije imamo, ali za sada ne bi izlazio s brojkama", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče AlixPartners, Ramljak je istaknuo da se radi o kompaniji koja je među pet najvećih u svijetu. "Oni se svakodnevno suočavaju s ovakvim problemima i veliki su optimisti da se restrukturiranje može uspješno izvesti do kraja. Njihov fokus će biti tri osnovna modula: osiguravanje tekuće likvidnosti, upravljanje cash-flowom svih operativnih kompanija Grupe te poslovno planiranje tj. analiziranje Agrokorovih kompanija i poboljšavanje njihove profitabilnosti", istaknuo je.

Ramljak je naglasio da Agrokor ne radi nikakvu razliku između dobavljača iz Hrvatska ili onih iz regije. "Od 162 dobavljača koji imaju problema s mjenicama odazvalo ih se njih svega sedamdesetak, znači tek oko četrdeset posto, dok je kod banaka situacija da se odazvalo u ukupnom iznosu oko 73 posto ukupnog iznosa mjenica koje banke drže kod sebe. Taj omjer je na stranu banaka i to me čudi da dobavljači nisu u većem broju pristupili", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramljak je istaknuo kako se nada da će unutar 12 mjeseci biti završen proces restrukturiranja u Agrokoru, nakon čega više neće biti potrebna izvanredna uprava. "Ne planiram ostati duže od toga", kazao je.

AlixPartners odabran među šest konzultantskih tvrtki

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Vlade Republike Hrvatske za restrukturiranje u Agrokoru, prošlog je tjedna razgovarao s predstavnicima šest konzultantskih tvrtki specijaliziranih za restrukturiranje - Ernst&Young, McKinsey, AlixPartners, Boston Consulting Group, Roland Berger i KPMG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak prošli je utorak potpisao finalnu verziju Promemorije o mjenicama Agrokora, koja je poslana na adrese dobavljača, banaka, faktoring društva i drugih financijskih institucija.

Svrha Promemorije je definiranje i uređivanje odnosa dobavljača i vjerovnika po pitanju mjenica, a poštujući načelo suradnje i raspodjele rizika i troška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo