HRVATSKA JURILICA / Stručnjak o Rimčevoj Neveri: 'Imamo automobil Made in Croatia koji ostale proizvođače baca u sjenu'

Image
Foto: Rimac Automobili

'Imamo automobil koji je Made in Croatia i koji ostvaruje impresivne performanse, koji ostale proizvođače baca u sjenu', rekao je Kristijan Tićak

1.6.2021.
23:44
Rimac Automobili
VOYO logo

Mate Rimac danas je predstavio hiperautomobil koji će se u Hrvatskoj proizvoditi serijski - Neveru. Cijena ovog automobila o kojem priča cijela Hrvatska iznosi dva milijuna eura, a sastavljat će se u Jankomiru, gdje će se moći i kupiti.

Četiri elektromotora ukupne snage 1914 konja pokreću Neveru, a maksimalna brzina koju taj automobil može postići je 412 kilometara na sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalna brzina - prava sitnica

Koncept C_Two Rimac je pokazao još 2018. godine u Ženevi, a danas ga je predstavio svjetskim automoto novinarima. "Za Neveru je 1000 ljudi dalo krv, znoj, suze i godine svog života", rekao je Rimac. Dodao je i kako je Nevera digla ljestvicu onoga što je moguće. 

Image
RIMAC PREDSTAVIO NOVU JURILICU /

'Evo ga, napokon! Nakon 4,5 godine putovanja stiže - Nevera!'

Image
RIMAC PREDSTAVIO NOVU JURILICU /

'Evo ga, napokon! Nakon 4,5 godine putovanja stiže - Nevera!'

Rimac je na svom YouTube kanalu objavio video gdje prolazi kroz svoj pogon, razgovara s dizajnerima i inženjerima te objašnjava zašto je automobilu dao ime Nevera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željeli smo nešto smisleno što odražava naše hrvatske korijene i karakter automobila. Postoji ljetna oluja na obali Mediterana koja dolazi neočekivano i to je kombinacija munja, olujnih vjetrova i kiše. To je sila prirode. Elektrificirana, snažna i jedinstvena na mnogo načina. Kao i automobil koji mi stvaramo tako da C_TWO postaje Nevera", rekao je Rimac. 

Auto koji ostavlja bez daha

O Rimčevoj Neveri danas su izvijestili svi veliki svjetski mediji (TopGear, Forbes, AutoCar...), a automobil opisuju samo u superlativima. Urednik magazina Auto motor i sport, Kristijan Tićak za RTL Direkt je dao i svoj komentar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju, to je vrlo značajno. Znači od pokretanja cijelog projekta, takoreći od garaže dobili smo serijski automobil koji u performansama ostavlja bez daha. To je sada službeno, taj automobil zaista vozi i on će se zaista proizvoditi. Dogodila se promjena da mi sada imamo automobil koji je Made in Croatia, proizvodi se u Hrvatskoj i koji se vozi i ostvaruje impresivne performanse, a ostale proizvođače bacaju u sjenu", kaže Tićak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo