KRENULA TURNEJA STEM AUTA: / U dva tjedna Slavonci će moći besplatno naučiti sve o programiranju i digitalnoj pismenosti

Image
25.7.2017.
12:12
VOYO logo

Donijeti STEM u male sredine, glavna je misija IRIM-a od početka. Naime, njihovi instruktori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice robotike za početnike.

Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje te su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu. Traju otprilike dva sata, a broj sudionika nije ograničen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U novom ciklusu koji je započeo jučer i koji traje sve do 5. kolovoza IRIM-ovci putuju po Slavoniji. Jučer je tako održana prva radionica Ljetnog STEM auta 2017. u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ u Bjelovaru, a danas već nastavljaju prema Virovitici.

U dva tjedna planiraju održati preko 25 radionica robotike i digitalne pismenosti. Raspored radionica prvog tjedna projekta može se naći ovdje, a prijave za drugi tjedan još su uvijek otvorene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

STEM auto je namijenjen prvenstveno manjim mjestima gdje nastavnici i drugi mentori često misle da nemaju znanja i mogućnosti za razvoj digitalnih vještina, programiranje, robotiku i tako dalje. Besplatne radionice za djecu i mlade u tim mjestima služe upravo kao uvod i poticaj za rad u STEM područjima. Zainteresirani se jedino trebaju prijaviti, okupiti djecu i osigurati prostor gdje se može održati radionica, a IRIM-ovi edukatori donosi svu opremu sa sobom.

Image

dav

IRIM je do sada već održao dva ciklusa STEM auta. Na ljeto 2016. četiri tjedna su putovali Slavonijom i Središnjom Hrvatskom i održali 44 radionice robotike za više od 630 sudionika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači ove godine STEM auto turneja je održana u Dalmaciji i na otocima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo