UŽIVAJTE DOK TRAJE / Kratki predah, a onda stiže promjena vremena: Pred vikend nova izražena kišna epizoda, a mogao bi pasti i snijeg

Zapadna visinska struja povremeno nam donosi vlagom bogatiji zrak i to nešto više već u utorak

6.11.2023.
8:27
VOYO logo

Kiošbrane ćemo, čini se, na kratko moći spremiti jer je jučerašnji frontalni poremećaj otišao daleko od naših krajeva. Dorian Ribarić za RTL Danas kazao je kako tlak zraka raste tako da će biti stabilnije, no ne baš sasvim stabilno. Zapadna visinska struja povremeno nam donosi vlagom bogatiji zrak i to nešto više već u utorak.

Danas će biti pretežno ili djelomice vedro, a oko gorja će doći do povećane naoblake, slično i na širem riječkom području gdje će povremeno biti i slabe kiše. U unutrašnjosti zemlje - suho vrijeme, a mjestimice bi se mogla spustiti magla, osobito u Podravini i Posavini. Na kopnu će puhati slab vjetar, pojačan jugozapadnjak u gorskim područjima, kao i na sjevernom Jadranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas dosta sunca, a moguć i kratkotrajni pljusak

"Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj dosta sunca, lokalno je samo moguć razvoj oblaka, ali vrlo rijetko uz kakav kratkotrajni pljusak. Slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura oko 18-19 °C, ali činit će se ugodnije nego jučer. Na istoku pretežno sunčano, prolazno oblačnije oko zapadnoslavonskog gorja gdje postoji i mogućnost za pokoji pljusak. Uz slab, ponegdje umjeren jugozapadnjak, ugodno, između 17 i 19 °C", prognozirao je Dorian Ribičić.

Image
CESTE SU POD VODOM /

Kaos duž obale zbog nevremena: Trajekti ne mogu u luku, labudovi šetaju poplavljenom rivom, a voda je ušla i u podrume

Image
CESTE SU POD VODOM /

Kaos duž obale zbog nevremena: Trajekti ne mogu u luku, labudovi šetaju poplavljenom rivom, a voda je ušla i u podrume

U Dalmaciji i na jugu zemlje pretežno sunčano, a pred kraj dana oblačnije uglavnom u zaobalju i na sjevernom dijelu. Tada bi moglo pasti i malo kiše. Nakon jugozapadnjaka, jugo, ali slabo do umjereno, a bit će i ugodno toplo, malo iznad 20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na sjevernom Jadranu postupan porast naoblake po umjerenom, ponegdje pojačanom jugozapadnjaku. Bit će i sve izglednija kiša na širem riječkom području te Gorskom kotaru i Lici. Temperatura uz more između 18 i 20 °C, od 13 do 17 °C u gorju", kazao je Ribičić.

Ipak, kako javja N1 - potkraj tjedna će u planinskim krajevima iznad 1600 metara nadmorske visine zalepršati i pokoja pahulja snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što nas očekuje idućih dana?

U ostatku tjedna na kopnu će biti djelomice sunčano i malo svježije, osobito u jutarnjim satima i prohladno. Sredinom tjedna spustit će se i lokalno dugotrajnija magla. Postoji i šansa za kišu koja je povećana u utorak, no bit će to sporadični pljuskovi, dok se znatno češća oborina očekuje s petka na subotu.

Na moru će u utorak biti promjenjivo, a povremeno bi mogla pasti kiša ili pljusak duž cijele obale, a u srijedu uglavnom još samo na jugu. Manje toplo, a najviše sunca bit će u četvrtak. "No, samo kratki predah pred novu izraženu kišnu epizodu i ciklonu koje stižu pred sami vikend", prognozirao je Dorian Ribičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolog Bojan Lipovščak je prognozirao za N1 da će potkraj tjedna u planinskim krajevima iznad 1600 metara nadmorske visine zalepršati i pokoja pahulja snijega.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo