Muke Splićana /

Kraj smradu? Od sutra na Karepovcu počinje primjena konkretnih mjera za neutralizaciju neugodnih mirisa

Muke Splićana sa smradom s Karepovca trebale bi biti ublažene primjenom mjera koje je propisala inspekcija Ministarstva okoliša

7.2.2018.
18:51
VOYO logo

Nakon više od mjesec dana intenzivnog smrada, sutra bi s odlagališta Karepovac prema Marjanu trebalo zamirisati. Ako ne to, barem bi se trebalo početi s mjerama za neutralizaciju neugodnih mirisa kako je naložila inspekcija. Iz Grada poručuju - sve je spremno, ali ne iznose detalje. No sutra će ih morati izložiti članovima Vlade koji u Split stižu sa stručnjacima Zavoda za javno zdravstvo.

Mještani koji žive u blizini Karepovca imali su velika očekivanja od sanacije. Među njima je i Jozo. U kući udaljenoj svega 500 metara od odlagališta živi 27 godina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od kad je počela sanacija život nam je nikakav. To je neizdrživo. Da ja ne uveličavam, valjda oni ljudi znaju što rade, ali ovako ne valja", priča nam Jozo iz Splita.

Nije mu svejedno kaže, a najviše se brine zbog obitelji. "Djeca nose maske, kći i sin imaju glavobolje a prije nikad nisu od toga patili. Nešto treba učiniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neke od naloženih mjera su korištenje kemikalija za neutralizaciju mirisa i prekrivanje površine sintetičkim materijalom.

Muke Splićana sa smradom s Karepovca trebale bi biti ublažene primjenom mjera koje je propisala inspekcija Ministarstva okoliša. Mi danas nismo uspjeli doznati koje su to kemikalije koje će se posipati, koliko one koštaju iako je rok za primjenu sutra."

No, iz Grada uvjeravaju da je sve spremno. "Svi mi evo i danas imamo razgovore oko toga i u tom smislu izvođač radova je izrazio spremnost kako će upotrijebiti i nabaviti sad dodatna sredstva", izjavio je Nino Vela, dogradonačelnik Splita.

Gradsku vijećnicu, Marijanu Puljak, najviše brine što na jučerašnjem sastanku, na kojem su bili čelnici svih stranaka u gradskom vijeću, nitko nije ni spomenuo da je inspekcija ministarstva već bila u gradu. ""Izašli smo s tog sastanka sa zaključkom da želimo hitan inspekcijski nadzor Ministarstva okoliša, to je i gradonačelnik rekao, međutim nisu nam rekli da oni rezultate inspekcijskog nadzora imaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve bi trebalo biti jasnije sutra kada će doći do sastanka svih aktera, čije zaključke i konkretne mjere javnost pod Marjanom nestrpljivo očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo