'sve su to političke igre' /

Kovačić za RTL demantirao da je HDZ kontaktirao Prgometa i ponudio mu mjesto predsjednika Sabora

RTL-ova reporterka Mojmira Pastorčić razgovarala je s Ivanom Kovačićem, gradonačelnikom Omiša, koji je demantirao spomenutu ponudu za mjesto šefa Sabora

8.11.2015.
21:01
VOYO logo

Iako se prema nekim informacijama činilo da je HDZ u petak već kontaktirao kandidata MOST-a u 1. izbornoj jedinici Dragu Prgometa, te mu ponudio mu mjesto predsjednika Sabora u zamjenu da im se prikloni kako bi mogli formirati Vladu, kako doznaje TelegramRTL-ova reporterka Mojmira Pastorčić razgovarala je s Ivanom Kovačićem, gradonačelnikom Omiša, koji je demantirao spomenutu ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da je Božo Petrov, čelnik MOST-a ovjerio kod javnog bilježnika izjavu da nakon izbora neće u koaliciju niti s jednom strankom ili nekom koalicijom.

U MOST-u su nakon izlaznih anketa više nego zadovoljni, no nema prevelikog uzbuđenja. Sretni su da su ostvarili takav rezultat, a svjesni su da svi žele biti njihovi prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP tvrdi da ima sličan program vama, čuli smo informacije da je HDZ gospodinu Prgometu ponudio mjesto šefa Sabora. Je li to sve istina?

To se radi samo da bi si netko ostvario bolje pozicije za pregovore i to nije istina. Sve su ovo političke igre. Što se tiče programa, možemo reći da su programi slični, osobito u gospodarskom dijelu. Dosad je postojalo da se ostvare takvi programi. Mi nemamo naših političkih uhljeba i ljudi kojima želimo štititi interese. Želimo napokon ostvariti promjene i napraviti reformu.

Svi žele sad biti vaši prijatelji. Kome ste bliži, HDZ-u ili SDP-u?

Nikome. Nekakva ideologija 'partizani, Nijemci, ustaše' - to nas stvarno ne zanima. Želimo olakšati ljudima da bolje žive kako u našim lokalnim i regionalnim sredinama da bolje žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vi ste nakon 18 godina vladavine naslijedili mjesto gradonačelnika u Omišu. Opisivali ste tu HDZ-ovu vladavinu da su to sve nesređeni papiri. Je li vam iz te pozicije uopće moguće ostvariti suradnju s 
takvim HDZ-om? 

U jednoj i drugoj stranci ima normalnih, razumnih i stručnih ljudi. No ima ovih istih kojima se mijenjala glava stranke, ali sve je to isto. Kad dodate sitne koalicijske partnere koji nešto žele, sigurno je takvim strankama teško napraviti reformu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo