RECEPT IZ 90-IH GODINA / Kovač nakon sjednice Povjerenstva koje prati Srbiju: 'Imate se šansu mijenjati i prestati s jeftinim napadima'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska želi da Srbija ima europsku perspektivu i da ispunjava sve tražene kriterije

27.7.2016.
17:15
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U MVEP-u je održana prva sjednica Povjerenstva Vlade za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Srbije EU.

Sastankom je predsjedao Miro Kovač, a bili su i ministri pravosuđa Ante Šprlje, branitelja Tomo Medved, financija Zdravko Marić, obrane Josip Buljević, zamjenik ministra unutarnjih poslova Davor Blažević, kao i glavni državni odvjetnik DinkoCvitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je nakon sastanka izjavio kako će poslu pristupiti racionalno i učinkovito, žele da Srbija ima europsku perspektivu i da ispunjava sve tražene kriterije, a to onda znači i sve ono što je Hrvatska od nje tražila.

Šprlje je rekao da će se Hrvatska držati svih načela kao i ostale zemlje članice EU, očekuju da Srbija prođe redoviti postupak kao i druge zemlje koje žele pristupiti EU, a to znači i prilagodbu svog pravnog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medved kaže da je najvažnija promjena Zakona o univerzalnoj jurisdikciji, a onda i potraga za preostalim nestalim osobama.

Kovač odgovorio i na pitanje o srpskoj noti oko ukidanja presude Stepincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jeftin pokušaj destabilizacije u vrijeme kada je raspušten Sabor, a uoči obljetnice Oluje. Radi se o receptu iz 90-ih godina. Taj rječnik podsjeća na vrijeme Miloševića", kaže Kovač i dodaje da Srbija ima šansu mijenjati se i prestati s neukusnim i jeftinim napadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo