Kosorica pokušava uvesti reda među zavađene dečke

Što je iziritiralo Šeksa toliko da je Bebiću poručio da 'neće još dugo'? Jadranka Kosor odlučila je uvesti reda među 'svoje dečke' i to na 'mirovnoj konferenciji' koju je organizirala.

11.2.2011.
11:52
VOYO logo

Predsjednik Sabora Luka Bebić, kako su zabilježile kamere u četvrtak, primio je "nož u leđa" od drugog čovjeka parlamenta - Vladimira Šeksa. Zbog incidenta u saborskim klupama, vrh HDZ-a se sastao jučer u Banskim dvorima, da bi kasnije poricali da je uopće bilo riječi o Šeksovoj prijetnji Bebiću da "neće dugo".

U izjavama medijima i Šeks i Bebić porekli su da se naočigled cijelog parlamenta i pred saborskim kamerama odigrao otvoreni sukob. Šeks je kazao da su novinari krivo čuli, a Bebić da on sam ništa nije čuo. No, Ivan Jarnjak otkrio je novinarima svoje mišljenje "Bebić nije dovoljno zaštitio od Burićevih uvreda ni njega, ni Šeksa". Štoviše, Andrija Hebrang je, ulazeći u Banske dvore, natuknuo da se nešto ipak čulo (obratite pozornost na petu sekundu druge minute videa, op.a.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije je kazao kako ide 'mirovnu konferenciju'. U Banske dvore su osim Hebranga ušli i Jarnjak i Vladimir Šeks, koji nisu htjeli razgovarati s novinarima. Po izlasku iz Vlade, Hebrang je sinoć demantirao da se pričalo o temi dana u Saboru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarali smo o Zakonu o sukobu interesa jer imamo puno amandmana", rekao je Hebrang dodavši kako o incidentu u Saboru nisu razgovarali, jer "još nemamo sve informacije o tome, ali kada ih budemo imali, onda ćemo razgovarati", piše Nacional.

Što nas, bre, zavadi?

No, što je zapravo iziritiralo dva najdugovječnija zastupnika Sabora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bebić je oduvijek glasio za čovjeka Ive Sanadera, a čak je i otvoreno krenuo protiv Jadranke Kosor 3. siječnja prošle godine kada se pojavio uz bok bivšem premijeru u pokušaju stranačkog puča. Upravo to tumačenje koristi se za objašnjavanje činjenice da se Bebićeva strana nije prezentirala u četvrtak navečer u Vladi.

Pokušavaju li ga se riješiti, ili to zasad priželjkuje samo Vladimir Šeks koji je više puta dosad kritizirao Bebićevu popustljivost za predsjedavajućim mjestom u Saboru kada su u pitanju uvrede oporbenjaka na račun stranke?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko je zastupnik XYHDZ?'

Kap koja je prelila Šeksovu čašu strpljenja, nagađa Dragutin Lesar, ipak nije bilo uobičajeno Burićevo podbadanje HDZ-a zbog korumpiranosti i nekadašnjih prvaka koji su sad iza rešetaka. Burić je pretjerao kada je spomenuo nešto što bi potencijalno moglo značiti novu aferu u HDZ-u (deseta sekunda videa, op.a.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas sam jedva dovršio svoju raspravu. Zakačili se Luka, Ivan i Vladimir i prekinuli me svojom unutarstranačkom svađom. Jarnjak je bjesnio na Bebića zašto nije Burića otjerao kada je ovaj spomenuo pokušaj korumpiranja jednog zastupnika s milijun kuna, jahtom i zapošljavanjem cijele obitelji. Luka mi se ispričao, ali ostala je gorčina. Tko je taj zastupnik? Burić zna . Valjda i on zna zašto ne smije to javno kazati", naveo je Lesar na Facebook profilu.

Bilo kako bilo, predsjednica HDZ-a se još nije oglasila po pitanju svađe svojeglavih "dječaka" svoje stranke. No, sudeći prema Hebrangovom povlačenju prvobitne izjave o "mirovnoj konferenciji", kao i lošem sluhu kojim se pokušava objasniti Šeksovo "nećeš dugo", Kosor će vjerojatno kazati kako nikakvog sukoba nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102100199006 arti-201101180490006 arti-201102090430006 arti-201010200573006 arti-201003100558006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo