Kosor zbog Unije traži izmjene Ustava

'Vlada je sa zatvorene sjednice u saborsku proceduru uputila prijedlog izmjena Ustava onako kako je to predložio saborski odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav', kazala je premijerka Kosor.

27.4.2010.
21:08
VOYO logo

arti-201004270629006Predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je kako je riječ o promjenama koje su potrebne Hrvatskoj za završetak pregovora s EU, a osim toga u preambulu Ustava upisuju se sve nacionalne manjine te se uvodi odredba po kojoj pretvorbeni kriminal ne zastarjeva, piše Večernji list.

Ovim promjenama nije regulirano pravo glasa dijaspore jer se oko te točke vladajuća koalicija nije uspjela dogovoriti s oporbom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što će se dogoditi ako oporba, kao što su najavili, ne podrži ove promjene bez da se regulira pravo glasa dijaposre, premijerka je ustvrdila kako to ne bi bila dobra poruka te indirektno dala do znanja da bi na taj način oporbene stranke predvođene SDP-om usporile ulazak Hrvatske u EU odnosno potpisivanje pristupnog ugovora početkom iduće godine.

Podsjetimo, ranije je i HDZ-ovac Vladimir Šeks izjavio da će se privrženost oporbe ulasku u EU testirati i na spremnosti da prihvate ustavne promjene koje će omogućiti zatvaranje pojedinih pregovaračkih poglavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201004190803006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo