Kosor tek treći dan od poplave obišla Metković

Nakon što je u subotu u Dugopolju sudjelovala na izbornoj konvenciji Kluba utemeljitelja HDZ-a Franjo Tuđman, premijerka Kosor se uputila u poplavljeni Metković, koji već tri dana pliva pod vodom.

4.12.2010.
19:18
VOYO logo

Kosor je izjavila kako je sa suradnicima došla vidjeti što se može učiniti za to nastradalo područje. Najavaljući da će na proljeće početi radovi na nasipu, premijerka je rekla da je osigurano 100 milijuna kuna za prve poslove s tim u vezi. "Vjerujem da za to neće biti nikakvih zapreka", naglasila je Kosor i dodala da je pri kraju prikupljanje dokumentacije potrebne za ostvarenje tog projekta.

"Ono što smo mi kao Vlada mogli napraviti je jučerašnja odluka da se milijun kuna iz proračunskih pričuva dodijeli gradu Metkoviću kako bi se raspodijelio za kupnju onoga što je u ovom trenutku najpotrebnije, te kako bi se sanirale štete što je moguće prije odnosno nabavile pume, građevinski materijal i sve ostalo", kazala je predsjednica hrvatske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor pod svojom slikom - vrijeme je da neki izlete

"Svatko se mora zapitati - što sam učinio za svoj narod i za Hrvatsku i što mogu učiniti još bolje i čvršće za svoju Hrvatsku, a ne - što sam učinio za svoj džep, jer to nije program stranke koju je u teškim vremenima osnivao dr. Franjo Tuđman", rekla je Kosor na izbornoj konvenciji Kluba utemeljitelja HDZ-a Franjo Tuđman, održane u Dugopolju u punoj sportskoj školskoj dvorani na kojoj je za predsjednika kluba izabran dosadašnji predsjednik Đuro Perica.

Perica joj je dao potporu i kao predsjednici stranke i kao premijerki, a od nje je s govornice zatražio da se očituje o stanju u HDZ-u. Kako je rekao, nekad se pita – je li to naša stranka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo desna stranka kršćanske opcije, a ne desni centar koji nema dimenziju. Mi se nemamo kome dodvoravati i želimo ući u EU onakvi kakvi smo bili kada smo se osnivali – demokršćanska desna orijentacija i zašto bi se toga stidjeli", izjavio je Perica. Usprotivio se koketiranju HDZ-a 's lijevima', te je istaknuo da se HDZ-u više ne smiju dogoditi, kako je rekao 'kanaderi'.

Kosor je odgovarajući Perici zahvalila na podršci rekavši da joj to mnogo znači. Govoreći o uređenju 'vlastite kuće', to jest HDZ-a, što je zatražio Perica, Kosor je rekla da ti 'procesi nisu jednostavni, katkad su bolni i teški'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekima katkad moramo pokazati vrata i reći im - ne pripadate u ovu obitelj zato što ne poštujete temeljna načela na kojima je Franjo Tuđman osnivao HDZ", rekla je Kosor ponovivši više puta kako je temeljno Tuđmanovo načelo – 'sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što'.

"Uređujemo svoju kuću metenjem ispred vlastitog praga, ali tražimo i od drugih ta to urade posebice kad govorimo o borbi protiv korupcije i kriminala", rekla je Kosor. Inače, uz predsjednicu HDZ-a u Dugopolju su bili i njezin zamjenik Darko Milinović, potpredsjednici Božidar Kalmeta i Vladimir Šeks te ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201012030728006 arti-201012020306006 arti-201011240319006 arti-201011170589006 arti-201004300764006

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo