Kosor: Sanader ozbiljno prijeti!

Predsjednica Vlade izjavila je kako posljednjih dana ima jako puno prijetnji i spinova, ali da se ona toga ne boji i planira ići do kraja.

13.10.2010.
14:12
VOYO logo

"Prijetnji i zastrašivanja ima jako puno ovih dana, ali nikakve prijetnje i spinovi, koji se u posljednje vrijeme javljaju na političkoj sceni, mene i moj tim neće spriječiti da do kraja provedemo Program gospodarskog oporavka i uvedemo Hrvatsku u EU", rekla je premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na pitanje je li joj naštetilo svjedočenje Ive Sanadera o Ini.

Njegovo izgovaranje poslovice "Tko pod drugim jamu kopa, sam pada u nju", premijerka smatra ozbiljnom prijetnjom jer "ako se ta poslovica treba tumačiti kao kopanje rupe, u smislu učvršćivanja pravne države, i dalje će inzistirati da se pravna država učvrsti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji se boje neka odu, a oni koji mogu taj posao odraditi do kraja, neka ostanu", poručila je Kosor, objavio je Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo još čvršće i odlučnije provoditi Program gospodarskog oporavka. Program mora biti proveden do kraja, unatoč mnogima koji su protiv", navela je Kosor prilikom otvaranja sajma Ambienta u srijedu na Zagrebačkom velesajmu.

"Kad bolni rezovi pokucaju na naša vrata, onda ih moramo otvoriti, a ne reći da nas nema doma", mišljenja je Kosor.

Istaknula je kako je vanjsko-trgovinska bilanca u prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na lani porasla s 39 milijuna na 175 milijuna dolara.

"Trendovi pokazuju da se stvari polako, ali sigurno pomiču nabolje", zaključila je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve sastanke sazivao je bivši potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo, gospodin Damir Polančec, a na njima smo bili prisutni ministar Šuker i ja, predstojnica ureda za zakonodavstvo Pogačić, član iz ministarstva gospodarstva Horaček, bivši direktor Plinacroa Radošević, odvjetnik Marković i član Uprave MOL-a.

Na niti jednom od tih sastanaka nije bila prisutna ili se u bilo kojem kontekstu spominjala tadašnja potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Sve poslove oko izmjene ugovora i izrade ugovora o plinskom poslovanju vodilo je Ministarstvo gospodarstva na čelu sa Damirom Polančecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka vlada radi kao tim i svaki član Vlade zadužen je i odgovoran za svoj dio posla. Točno je da su svi članovi Vlade bili informirani o bitnim odrednicama i izmjenama ugovora – zašto se mijenja, što se mijenja i na koji način – i na temelju toga su jasno mogli donijeti odluku'', poručila je Marina Matulović-Dropulić, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. T.J.

Prethodni članci:

arti-201010110396006 arti-201010120813006 arti-201010120941006 arti-201010130374006

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo