KOSOR PISALA OREŠKOVIĆU: / "Ne spominjite vašu žrtvu za nas, neke to malo i vrijeđa"

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
24.1.2016.
14:02
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

"Govorili ste o vašoj tvrtki i čudili se raspravama o ustašama i partizanima, ne shvaćajući, očito, da ste tu raspravu potaknuli predlažući neke od ministara. Upravo oni koji su vas doveli i dali vam tri sata za razmišljanje, proteklih su godina inzistirali na raspravi o prošlosti što je vidljivo i u programu vašega ministra branitelja. On, ponavljajući samo teze premijera koji to nije mogao postati, i dan nakon izbora u Saboru potvrđuje formiranje registara izdajnika koja je na tragu lustracije o kojoj se grmilo i oblačilo protekle tri, četiri godine", napisala je Jadranka Kosor u pismu i upozorila Oreškovića da "Hrvatska nije korporacija" te da je ona država koja je "neizmjerno složenija od bilo koje korporacije".

Image
GRBIN: /

"Oreškovićev program pun je rupa, neka nam je sa srećom"

Image
GRBIN: /

"Oreškovićev program pun je rupa, neka nam je sa srećom"

Navela je kako u državi vlast mora isticati "poštivanje ustavnih vrednota, vladavinu prava i standarde"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čast, prilika, izazov"

"Zato vas molim, ne spominjite vašu žrtvu za nas, za Hrvatsku, jer neke od nas to možda malo i vrijeđa. Nema žrtve za one koji postanu premijeri jer nas na to nitko nije tjerao. To je čast, prilika, izazov", napisala je Kosor i dotaknula se reformi.

"Dakle, gospodine Oreškoviću, važno je što vi reforme, koje zapravo nitko nije vidio, stavljate u prvi plan. Samo, vaša je dužnost danas i puno više od toga. Nema više vremena za odgovore u kojima najavljujete da ćete se o nećemu raspitati jer niste upoznati i jer ne znate", stoji u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabrinuta je što Orešković u programu nije govorio o temama poput ljudskih prava, ravnopravnosti spolova, mladima, pravnoj državi i borbi protiv korupcije koju je posebno podcrtala. Cijelo pismo pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo