Kosor: Nitko nas ne može zastrašiti

8.5.2010.
16:01
VOYO logo

Novinari su od premijerke Kosor i predsjednika Republike Ive Josipovića tražili komentar te izjave koju je u petak u zatvoru u Rementincu dao bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva saznavši za nove sumnje protiv njega, a medijima ju prenio njegov odvjetnik Anto Nobilo.

Premijerka je kratko odgovorila da "Vlada neće komentirati izjave odvjetničkih ureda i reklamirati ih", poručivši da "nas nitko u borbi protiv korupcije ne može i neće zastrašiti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović je ponovio da mjerodavna tijela moraju raditi svoj posao te da će se onda "vidjeti tko je kriv i zašto".

Na pitanje o mjerama štednje i povlaštenim mirovinama, uključujuči i braniteljske, kazao je da "sigurno svi moramo položiti nešto na oltar reformi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio bih da najosjetljivije kategorije najmanje osjete reforme. Oni koji najviše imaju moraju i najviše participirati", kazao je predsjednik.

Izrazio je nadu da će vlada mjere provesti "odmah i odlučno, bez kalkuliranja 'tajminga' i odgađanja neugodnih mjera".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka i predsjednik Republike su bili na Cvjetnom trgu u Zagrebu u povodu tradicionalne proslave Dana EU-a.

Zaslužili smo zaključenje pregovora ove godine

"Zaslužili smo zaključenje pregovora ove godine i potpisivanje pristupnog ugovora kako bismo do 2011. potpuno završili posao", rekla je premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazila je uvjerenje da je ovo posljednja godina kada Dan EU-a obilježavamo kao zemlja kandidatkinja za članstvo u Uniji.

Također je istaknula da do ljeta očekuje zatvaranje puno pregovaračkih poglavlja, a neskriveni je optimizam iskazala i glede poglavlja 23 o pravosuđu i temeljnim pravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo što smo sve napravili u pogledu tog poglavlja, od borbe protiv korupcije do suradnje s Haškim sudom", rekla je Kosor.

"Prošle je godine bilo 138 posto više presuda vezanih uz korupciju i organizirani kriminal u odnosu na prethodnu godinu", dodala je premijerka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se haškog tribunala tiče, kazala je, "vlada je uvjerena da je posao obavila kako treba".

Šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren potvrdio je da se "pregovori kreću u pravom smjeru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki sam optimist glede borbe protiv korupcije", rekao je Josipović. Prema njegovim riječima, uz sve promjene u sustavu, važna je promjena svijesti građana kada je u pitanju korupcija.

Prethodni članci:

arti-201005070720006 arti-201003110232006 arti-201005070352006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo