Kosor: Ispast će da sam bila premijerka u sjeni

Kosor kaže da, kako je krenulo, još će ispasti da je u Sanaderovoj Vladi bila zadužena i za gospodarstvo, pa čak da je bila i 'premijer u sjeni'.

14.10.2010.
11:10
VOYO logo

"Prijetnji i zastrašivanja ima jako puno ovih dana, ali nikakve prijetnje i spinovi, koji se u posljednje vrijeme javljaju na političkoj sceni, mene i moj tim neće spriječiti da do kraja provedemo Program gospodarskog oporavka i uvedemo Hrvatsku u EU", rekla je premijerka Jadranka Kosor u srijedu odgovarajući na pitanje je li joj naštetilo svjedočenje Ive Sanadera o Ini.

Na sam dan svjedočenja, Kosor nije željela komentirati ono što je Sanader izgovorio pred Povjerenstvom za Inu. No, nije odoljela dodati da, kako je krenulo, još će ispasti da je u njegovoj Vladi bila zadužena i za gospodarstvo, čak da je bila i "premijer u sjeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit Večernjeg lista nije željela reći je li bila vatrogasac između Ivana Šukera i Damira Polančeca, kako je ustvrdio bivši premijer svjedočeći pred saborskim istražnim Povjerenstvom za Inu.

"Svakom tko je poznavao političke prilike i način vladanja u HDZ-u u Sanaderovo vrijeme jasno je da to nije bilo moguće", tvrdi Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li vrh HDZ-a ikad doznao pravi razlog Sanaderova odlaska s čela HDZ-a i Vlade, samo je kratko ustvrdila da nije.

Tvrdi da, kada je odlazio 1. srpnja 2009., nije rekao kako to čini jer nije želio trgovati hrvatskim teritorijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurna sam stoga da to nipošto ne može biti razlog. Deblokadu pregovora obavila sam sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom i time se ponosim jer tako smo otvorili put završetku pregovora. Uklonili smo prepreke na europskom putu Hrvatske, a za to smo dobili potporu svih saveznika, Europske komisije i Svetog Oca koji je pohvalio premijera Pahora i mene zbog obavljena posla", rekla je Kosor.

Prethodni članci:

arti-201010130383006 arti-201010120902006 arti-201010120798006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo