Kosor i Josipović zajedno ručali pa otišli u crkvu

Ozareni i nasmijani, Kosor i Josipović gotovo se i nisu odvajali jedno od drugog, šetali su sinjskim ulicama izazivajući tihe, uglavnom pozitivne komentare starijih stanovnika Sinja.

8.8.2010.
20:17
VOYO logo

arti-201008080253006Više od 30.000 ljudi došlo je u nedjelju na 295. Sinjsku alku, a boravak na toj priredbi premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Republike Ivo Josipović odlučili su iskoristiti da pokažu kako su u sjajnim odnosima, piše 24sata.

Njih dvoje, ozareni i nasmijani, gotovo se i nisu odvajali jedno od drugog, šetali su sinjskim ulicama izazivajući tihe, uglavnom pozitivne komentare starijih stanovnika. Zajedno su i ručali u Alkarskim dvorima, a potom su posjetili crkvu Gospe Sinjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje je premijerka izmolila Zdravomariju, a predsjednik države cijelo je vrijeme mirno stajao i šutio. Poslušali su i govor fra Bože Vulete, koji je pričao o povijesti Sinja.

Uoči početka alkarskog natjecanja sve je proteklo bez ikakvih incidenata ili provokacija, što je proteklih godina obilježavalo ovu jedinstvenu priredbu. Uoči početka natjecanja napetost je izazvala samo svađa zbog ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Alku se, naime, ove godine doista tražila karta više, a posebno su se za mjesta na tribinama borile braniteljske udruge.

Čak pet braniteljskih udruga u Sinju nije se moglo dogovoriti kako će raspodijeliti 450 ulaznica (na tribinama je ukupno 4000 mjesta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz državni vrh, Josipovića i Kosor, Luku Bebića i Vladimira Šeksa, na Alku je stiglo devet veleposlanika, velik broj predstavnika veleposlanstava te saborski zastupnici.

Završne alkarske svečanosti počele su jutros u šest sati pucanjem mačkula - prangija, koje proizvode jak prasak bez hica, te misom na Starom gradu za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu, preminule članove Viteškog alkarskog društva, alkare te alkarske momke, a predvodio ju je ove godine biskup sisački Vlado Košić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kakko prenosi HINA, predsjednik Republike i pokrovitelj ovogodišnje sinjske alke Ivo Josipović novinarima je izjavio kako između njega i organizatora sinjske alke nema međusobnih problema.

"Nema razloga da Alka i predsjednik imaju bilo kakve međusobnme probleme", rekao je Josipović odgovarajući na novinarski upit uoči današnjeg početka 295 sinjske alke postoje li bilo kakvi problemi između njega i sinjske alke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alka treba biti ono što je najvrednije - to je veliki kulturni događaj koji šalje poruku domoljublja, poruku junaštva, poruku mira, poruku ljubavi i poruku ljepote", istaknuo je Josipović. Pri tome je naglasio kako je sinjska alka brend za Hrvatsku, te da zaslužuje međunarodnu pozornost.

Prethodni članci:

arti-201008080253006 arti-201008080034006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo