KORONA JE STIGLA I NA UDALJENE OTOKE: / 'Imali smo 3 žarišta. Svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog'

Image
Foto: RTL

Do potpunog lockdown još uvijek nije došlo

24.11.2020.
19:11
RTL
VOYO logo

Koronavirus se dokopao i udaljenijih hrvatskih otoka. Lastovo bilježi prve slučajeve. U mjestu Sali na Dugom otoku epidemija se razbuktala nakon jedne zabave, pišu Vijesti.hr.

Načelnik općine Sali za RTL Danas je rekao kako je trenutno tamo više od 40 zaraženih, a čekaju se razultati za još dvadesetak ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po našoj procjeni imali smo tri žarišta, jedno je bila rođendansko slavlje, drugo crkveni zbor, a prije svega bila je pojava i vrtiću i školama gdje su bili asimptomatski slučajevi i sada vidimo da cijele obitelji te djece su oboljele", kazao je Zoran Morović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah nakon prvog oboljelog podnijeli smo zahtjev županijskom i nacionalnom stožeru te su škole i vrtići zatvoreni, ukinuta su misna slavlja i te mjere su sada na snazi. Do potpunog lockdowna nije došlo", dodao je.

Kaže kako se on nije tetirao jer nema simptome, no otkriva kako svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog. "Izuzetno je dobra stvar što je otočki liječnik educiran za uzimanje uzoraka, što je izuzetno bitno jer smo mi otočka sredina i naši ljudi sad ne moraju putovati katamaranom na testiranje i tako ugrožavati sebe i druge", rekao je Morović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo