KORDIĆEVO PREDAVANJE PREKINULI STUDENTI: / Dok je krvnik govorio kako mu je bilo teško u ratu i u Haagu, vikali su mu: 'Ti si ratni zločinac'

Image
Foto: Facebook

Predavanje osuđenog ratnog zločinca, koje su organizirali don Stojić i Studentski pastoral, prekinula je skupina studenata

3.4.2019.
10:20
Facebook
VOYO logo

Dario Kordić, osuđeni ratni zločinac, gostovao je u utorak navečer na predavanju u studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Predavanje su organizirali don Damir Stojić i Studentski pastoral.

Image
DON STOJIĆ ORGANIZIRA PREDAVANJE ZA STUDENTE: /

Ratni zločinac Dario Kordić govorit će o 'trenucima najveće patnje'

Image
DON STOJIĆ ORGANIZIRA PREDAVANJE ZA STUDENTE: /

Ratni zločinac Dario Kordić govorit će o 'trenucima najveće patnje'

Darrio Kordić osuđen je na Haškom sudu zbog pokolja koji je predvodio u selu Ahmići u središnjoj Bosni. Pokolj je počinjen protiv muslimanskih vojnika i civila tijekom bošnjačko-hrvatskog sukoba. Radi se o najvećem pojedinačnom pokolju tijekom tog rata između Hrvata i Bošnjaka. Haški sud osudio ga je na 25 godina zatvora, a oslobođen je 2014. godine nakon što je dvije trećine kazne odslužio u Austriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na predavanju je ratni zločinac, odgovoran za smaknuće 116 Bošnjaka među kojima je bilo 33 žena i djece, govorio o svojoj patnji za vrijeme rata, u mučnim godinama uzništva te govorio kako je zatvoren samo zbog odmazde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag'

"Imao sam tada 31 godinu i gledao sam masovno prolijevanje krvi po našoj prekrasnoj zemlji. Kada sada gledam unatrag i razmislim o tome niko od nas nije trebao preživjeti te strahote. Jedini tko nas je spasio bio je sam Bog. Kada je došla vijest o Daytonskom sporazumu sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag. Proveo sam skoro devet godina u sobici, a u ruci jedino što sam imao je bila krunica. Molio sam se Bogu i dan po dan, tijekom svog suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale", pričao je na sinoćnjem predavanju čovjek čija je namlađa žrtva imala tek nekoliko mjeseci.

Pred kraj njegova govora o vjeri i susretu s Bogom u dvoranu je ušla grupa studenata uz povike da je on ratni zločinac. Razvili su i transparent koji im je ubrzo oduzet, nakon čega su se razišli, prenosi 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo