Konzum i Lesnina moraju povući iz prodaje opasne sjedalice

Državni inspektorat je na svojoj stranici objavio za koje su proizvode na hrvatskom tržištu utvrđene nepravilnosti, zbog kojih se povlače iz prodaje.

3.12.2013.
12:28
VOYO logo

Iz prodaje se tako povlače sklopivi stolci uvezeni iz Vijetnama, zato što je mehanizam za automatsko zaključavanje izvan funkcije, a tijekom uobičajene uporabe zbog težine korisnika mogu nastati dostupna mjesta gdje korisnik može porezati ili prignječiti prste.

Opoziva se iz prodaje i sklopive stolice za plažu koje je uvezao Konzum. "Cjevaste komponente, rupe i otvori dostupni su tijekom uporabe i tijekom ispitivanja ispitno tijelo (proba) promjera 7 mm prolazi između nosača naslona i mehanizma za sklapanje naslona. Kod mehanizma za sklapanje između nosača sjedala i naslona u otvorenoj poziciji prema naprijed prolazi ispitno tijelo promjera 7 mm i kretanjem naslona prema nazad dolazi do zatvaranja otvora, što može uzrokovati pritiskanje i prignječenje prstiju. Tijekom ispitivanja statičkog opterećenja došlo je do pucanja prednjeg okvira stolice", navodi se u izvješću Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz prodaje se mora povući i dječja visoka stolica koju distribuira LESNINA H d.o.o. Hrvatska. Proba kosog bloka je prošla kroz otvor za noge, zbog čega proizvod ne udovoljava sigurnosnim zahtjevima, stoji u izvješću Inspektorata.

Ozbiljno upozorenje izdano je svim kupcima koji su prije 12. rujna 2012. godine kupili Bose CineMate – kućno kino 2.1. sustav ili Bose CineMate II Hes – aktivni zvučnički sustav, jer je utvrđeno da postoji mogućnosti izbijanja požara. Iz Državnog inspektorata kažu da je u poslovnim prostorijama trgovca postavljena obavijest potrošačima o mogućim rizicima od požara, te da se proizvod može vratiti trgovcu koji će ga besplatno popraviti ili zamijeniti za drugi ispravan proizvod. Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo