RAT ZA PLAŽE / Koncesija za luku u Baškoj Vodi: dobila je tvrtka s 12 milijuna kuna nižom ponudom

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Jedan od ponuđača tvrdi da su na samom otvaranju ponuda dvije kuverte već bile otvorene. 'Iako smo tražili da se to stavi u zapisnik, oni su to odbili', priča Žulj

15.5.2017.
10:42
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Nakon afere sa Zlatnim ratom čini se da to neće biti jedini takav slučaj i da se nastavlja rat za plaže i koncesije u Dalmaciji. U središtu je ovog puta dodjela koncesije za luku u Baškoj Vodi, koju je dobila općinska tvrtka, a za koju neki od sudionika natječaja tvrde da je bila unaprijed dogovorena, piše Jutarnji list

"Natječaj za tu koncesiju trebao je biti poništen zbog nepravilnosti jer su na samom otvaranju ponuda dvije kuverte već bile otvorene. Iako smo tražili da se to stavi u zapisnik, oni su to odbili. Rekli su da je kuverte slučajno poderao poštar", izjavio je Kruno Žulj, poduzetnik i vlasnik tvrtke Grassor, čija ponuda nije prošla na tom natječaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomentu koncesiju 7. travnja 2017. dobila je općinska tvrtka Turističko-športska luka Baška Voda d.o.o. (TŠL Baška Voda), koja je i prethodnih 12 godina imala koncesiju.

"Sve je napravljeno prema zakonu, postoji zapisnik. Odluku je jednoglasno donijela Komisija i Županijska skupština, bez obzira na stranke. Ponuda TŠL-a Baška Voda bila je bolja i kvalitetnija, a ponuda Grassora nije imala pravovaljanu dokumentaciju. Ovi napadi na mene isključivo su zbog lokalnih izbora. Sve su to predizborne igre", poručio je načelnik Baške Vode Joško Roščić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncesija za luku nautičkog turizma - marinu u Baškoj Vodi  na 12 godina dodijeljena je općinskoj tvrtki TŠL Baška Voda, a ona im je istekla 28. veljače 2016. godine. Novi natječaj raspisan je točno godinu dana poslije, 28. veljače 2017., a u zadanim rokovima stigle su tri ponude. Jedna je pristigla od Grassora, drugu je ponovno podnijela tvrtka TŠL Baška Voda, koja je dotad i imala koncesiju, a treću Gradina Baška Voda d.o.o.

Koncesiju je dobila zajednica ponuditelja TŠL Baška Voda kao nositelj te Gradina Baška Voda d.o.o. kao član zajednice ponuditelja - ponuđači čije su kuverte, kako tvrdi Žulj, bile otvorene. Vlasnik Grassora kaže da su na samom otvaranju njihove ponude samo prelistali i rekli da zadovoljavaju, dok su njegovu ponudu eliminirali jer je obrazac JOPPD bio iz siječnja, a ne iz veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žulj smatra da je to apsurdno jer iz veljače ne bi imali uvid o uplati osobnih dohodaka.

"Kontaktirali smo više financijskih stručnjaka koji su nam potvrdili da JOPPD mora biti iz siječnja. Očito je to bio dio farse da se naša ponuda smatra nevažećom. A ponuda Grassora za stalni dio koncesijske naknade bila je 23 milijuna kuna, odnosno 12 milijuna kuna viša od njihove. Također smo za investicijsko ulaganje ponudili 12 milijuna kuna jer je u natječaju bilo naglašeno da se investicijsko ulaganje odnosi isključivo na objekt u lučici. Mi smo smatrali da ulaganje treba raspodijeliti tako da deset milijuna kuna ide na završetak i opremanje objekta u lučici, a dva milijuna na uređenje parkirališta", poručio je Žulj, a piše Jutarnji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo