Humanitarni koncert /

Koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske: Sav prikupljeni novac odlazi Zakladi Ana Rukavina

Njima su instrumenti draži od oružja i trude se biti najbolji što mogu

12.11.2018.
21:23
VOYO logo

Tenkovi, puške, avioni - uz prepoznatljivu vojnu stranu, Hrvatska vojska ima itekako razvijenu kulturnu stranu medalje.

Sviraju u svečanim odorama i slave 5. rođendan. Riječ je o Jazz orkestru Hrvatske vojske koji se priprema za humanitarni koncert. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snažan zvuk stvara big band u odorama - 5 saksofona, flauta, 4 trombona, 4 trube i ritam sekcija. Oni su vojni jazz Orkestar u kojem svira 16 muškaraca i 2 žene.

„Instrument nam je draži od oružja i trudimo se tu biti najbolji što možemo“, rekao je satnik Andrej Henigman, saksofonist u Jazz orkestru Hrvatske vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Repertoar se uvježbava na domaćem terenu u Domu Hrvatske vojske u Zagrebu, a orkestrom dirigira entuzijastični maestro - bojnik.

„Sviramo srcem i dušom, mi jesmo u odorama, prvenstvena stvar koju radimo su naši državni protokoli, protokoli za Vladu i vojsku, ali održavamo koncerte i za civilstvo“, poručio je bojnik Davor Dropuljić, voditelj Jazz orkestra Hrvatske vojske.

U tijeku su završne pripreme za humanitarni, ali i slavljenički koncert. Cijena ulaznice je simboličnih 20 kuna, prikupljeni novac odlazi Zakladi Ana Rukavina.

„Slavimo 5 godina, rođendan, Velika fešta. Prošle godine smo isto imali koncert u Lisinskom koji je bio rasprodan sad je ostalo oko 300 karata. Tko nije nabavio neka se požuri“, kazao je bojnik Dropuljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Na probama smo u radnim odorama kad vježbamo, a u Lisinskom ćemo biti u svečanim odorama“, otkrio nam je satnik Andrija Petej koji je inače trombonist u Jazz orkestru Hrvatske vojske.

Uz sviračku poslasticu, pozornicu preuzimaju i 4 gosta solista - Renata Sabljak, Bruna Oberan, Adalbert Turner Juci i Matija Cvek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Drago mi je da imam priliku s njima pjevati na koncertima, obično me stave u stariju generaciju, a ja sad dobijem s njima malo botoksa i ispeglam svoje borice smijalice“, rekla je pjevačica Renata Sabljak.

„Ovo je 4. godina da surađujemo i već smo postali prava ekipa i prijatelji tako da suradnja je uvijek gušt“, poručio pak je pjevač Matija Cvek.

U simfoniji vojne jazz svite uz pratnju poznatih vokala, uši ljubitelja glazbe mogu uživati za tjedan dana u Lisinskom. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike