UH, OVO BI MOGLO ZABOLJETI / Plenković si je bio jako bitan tijekom predstavljanja mjera, ali smučit će mu se kad vidi komentare građana: 'Mrvice nam baca u oči'

Neki su namjere vladajućih nazvali jezivima, dok drugi kažu kako Plenković samo "kupuje izbore"

14.3.2023.
13:44
VOYO logo

Paketom mjera koji predstavljamo želimo dati odgovor na energetsku krizu s kojom smo suočeni, rekao je premijer Andrej Plenković u utorak predstavljajući četvrti paket mjera pomoći građanima, ustanovama i poduzećima, vrijedan 1,7 milijardi eura.

Vladin odgovor na globalnu energetsku krizu i inflaciju sastoji se od tri elementa pomoći – ublažavanja rasta cijena energije, zaštite od inflacije te posebnih potpora i poticaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavljamo, kao i do sada, s istom političkom zamisli - dati odgovor na krizu s kojom smo suočeni", rekao je uvodno Plenković.

'Ne dijeli Plenkimun ništa'

"Globalna energetska kriza nam je prouzročila inflatorne pritiske pa želimo mjerama koje poduzimamo praktički zadnjih više od godinu dana, a kada uključimo i covid gotovo zadnje tri godine, postići tri temeljna cilja - za građane i za gospodarstvo i sve druge institucije ublažiti rast cijena energenata, zaštititi maksimalno moguće od inflacije te dati posebne potpore i poticaje različitim ciljnim skupinama kalibrirano, tako da pomognemo onima koji su u krizi najranjiviji", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po komentarima na Facebook stranici Net.hr, građani su itekako svjesni da se novi paket mjera pomoći financira njihovim novcem.

"Ne dijeli Plenkimun ništa! To je novac svih građana i građanki RH", napisao je jedan komentator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki se pitaju zašto se uvodi potpora nezaposlenima. "Uvozimo radnu snagu. Znači, lakše primati socijalu nego sam zaraditi pa makar i minimalac. Posla ima… ali pogledajmo istini u oči, puno ljudi ne želi raditi…lakše je živjeti na tuđim jaslama", komentirala je jedna naša čitateljica.

Neki su namjere vladajućih nazvali jezivima, dok drugi kažu kako Plenković samo "kupuje izbore". "Je li to mjera za ostanak na vlasti i nadolazeće izbore? Ako je to u pitanju, onda je tako providno, jeftino, mizerno i nisko", smatraju neki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREMIJER SE UŽIVIO /

Plenković jedva dočekao svoj najdraži slajd s megaprezentacije: 'Da se vidi u čijem smo društvu. Zna se i kako smo tamo došli'

Image
PREMIJER SE UŽIVIO /

Plenković jedva dočekao svoj najdraži slajd s megaprezentacije: 'Da se vidi u čijem smo društvu. Zna se i kako smo tamo došli'

'Sve će doći na naplatu'

"Pa to su mrvice s bogatog stola... bijedno i jadno. Koliko su poskupjele sve namirnice toliko bi trebale porasti najniže crkavice, pardon tzv. mirovine... od 50 - 70%, a ovu mizeriju što kao fol poklanja, kada se rasporedi na 12 mjeseci to je bijedni džeparac. Toliko klošar nakupi ispred velikog centra za jedan dan", napisao je jedan komentator.

"Da nisu uzeli i uništili mirovinske fondove ne bi ništa morao davati, svi bi imali dosta velike penzije da se može živjeti. On samo mrvice baca u oči i to naše novce koje nam je uzeo", kažu na našoj Facebook stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve će to doći na naplatu!", mudro je na koncu zaključio jedan naš čitatelj.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo