PREDSJEDNIČKI IZBORI /

Tri žene i pet muškaraca za sada u utrci za Pantovčak! Kome biste dali podršku?

Image
Foto: Canva/Boris Scitar/Sandra Simunovic/Marko Lukunic/Hrvoje Jelavic/Luka Stanzl/Zeljko Hladika/PIXSELL

Još su tri mjeseca ostala do izbora

15.9.2024.
12:48
Canva/Boris Scitar/Sandra Simunovic/Marko Lukunic/Hrvoje Jelavic/Luka Stanzl/Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Polako se, nakon parlamentarnih i izbora za europski parlament, u Hrvatskoj bliže i predsjednički. Hrvatski građani u prosincu će glasati za svog kandidata na Pantovčaku. Ako bude i drugi krug, on bi se trebao održati u siječnju iduće godine.

Za sada su poznata imena osmero kandidata. Zoran Milanović ponovno je najavio svoju kandidaturu, a podržavaju ga iz Reformista, SDP-a i Stranke umirovljenika. HDZ će na izborima podržati nezavisnog kandidata Dragana Primorca. Kandidat za predsjednika je i poznati hrvatski odvjetnik, znanstvenik i povjesničar Tomislav Jonjić. Još jedan od kandidata je i Mislav Kolakušić, a tu je i Niko Tokić Kartelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva žena koja se ove godine odvažila suprotstaviti Milanoviću je saborska zastupnica i nezavisna kandidatkinja Marija Selak Raspudić, a u utrci su još dvije žene koje su nedavno objavile svoju kandidaturu - Ivana Kekin iz stranke Možemo! te Aurora Weiss, novinarka koja radi i kao savjetnica u kabinetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Još su četiri mjeseca ostala do izbora, tako da može biti još iznenađenja! U anketi ispod teksta glasajte za svog predsjedničkog favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što o predsjedničkim kandidatima kažu oni stari? Pitali smo Đapića, Juričana i Chat GPT: 'Birače boli kuki'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo