(Menart) / KOLODVOR - Dnevnik iz doline ogledala

Image

Martin Pulić-Marr htio je zvučati kao najbolji bendovi britanske glazbe, no nešto je pošlo po zlu...

12.4.2009.
17:04
VOYO logo

Martin Pulić-Marr se, sudeći po press materijalu, fascniniran novom britanskom rock scenom i provodima po Liverpoolu i Londonu, odlučio vratiti u Hrvatsku i okupiti bend.  

Sve bi to bilo super kad mu većina pjesama ne bi zvučala kao nekakva alternativnija, "napušena" verzija Plavog orkestra, šzo se prvenstveno odnosi na prilično "balkanizirani" vokal. Kad se "pravi Englez", napisat će izvrsnu kopiju Smithsa "Sat", a ovaj čudan miš-maš stilova ne zvuči tako loše ni u "Lorraine" i "Dolazi ljeto". Međutim, ako zanemarimo spomenute zgoditke, možemo zaključiti kako je Marr ostao trajno izgubljen između Liverpoola i yu-rocka.      

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdvojit ćemo par riječi i o produkciji - ista je, naime, proglašena velikim povratkom Ivana Pike Stančića koji se odlučio ponovno ubaciti u glazbene vode nakon što je čuo demo snimke Kolodvora. I to na papiru zvuči jako lijepo, no čak i usputna preslušavanja "Dnevnika iz doline ogledala" jasno pokazuju kako je Piko radio neusporedivo bolje stvari još u doba prvih ploča Filma i Kazališta.  

Tako da, kad zbrojimo nedostatke i vrline, zaključit ćemo da je Marr ipak bolji u "prodavanju magle" nego u pisanju pjesama iako mu se kakav-takav autorski potencijal ne može osporiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo