KOLINDU PITALI ZAŠTO MIJENJA SAVJETNIKE, ONA IM ODGOVORILA: / 'To je moje pravo'

Image

Predsjednica je imala vrlo kratak komentar na jednu od gorućih tema hrvatske politike

20.12.2018.
14:14
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je sudjelovala na svečanosti povratka gardijske brigade Pume u Varaždin te je tom prilikom bila upitana zašto mijenja savjetnike, "To je moje pravo", kratko je odgovorila novinarima.

Pitali su je i je li povratak Hrvatske vojske, kako u Varaždin, tako i u druge hrvatske gradove, zapravo povratak vojnog roka na mala vrata. "Ovo je bolji prostorni raspored Hrvatske vojske u Hrvatskoj. Kao što sam za decentralizaciju općenito funkcionalnu i fiskalnu, tako mislim da i vojska treba biti dislocirana. Mislim da će to svakako pridonijeti i gospodarskom razvoju i razvoju drugih djelatnosti, a i rješavanju demografskih prilika", rekla je predsjednica, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i kako se slaže da ima puno troškova na kojima treba raditi, ali i da smatra kako je optimalno da vojska koja radi u nekom gradu u tom gradu ujedno i žkivi. "To je dobro i za demografsku sliiku. Na taj način će se riješiti pitanje troškova, ali bez obzira gdje bio smješten vojnik, u njega se treba ulagati, ali to je i ulaganje u nacionalnu sigurnost", dodala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo