KOLINDIN GOVOR O KOJEM SE VEĆ SAD PRIČA: / 'Hrvati će preko interneta zarađivati 8000 eura. Već imam dogovore s nekim državama'

Image

Predsjednica je napomenula kako svakodnevno susreće i želi pomoći brojnim 'Lukicama'

15.12.2019.
20:52
VOYO logo

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović večeras je u Osijeku održala predizborni skup. Na početku govora je rekla kako u Osijek nije došla kao Kolinda Grabar Kitarović niit kao predsjednička kandidatkinja, već kao "predstavnica političkog programa", kojim želi postići "naprednu, ponosnu, samosvjesnu, prosperitetnu, voljenu Hrvatsku.

Osim svojih uobičajenih domoljubnih i političkih poruka, uhvatila se nogometa, točnije navijačke skupine Kohorte, reprezentacije i njenog kapetana Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko iz navijača, iz Kohorte, viknuo je nešto meni, neću ponavljati što, i ja sam došla pred njih i rekla sam 'Evo me, tu sam. Recite mi sve svoje primjedbe, sve svoje kritike. Nemojmo se svađati, nemojmo se prepirati. Jer ja volim i Osijek i Zagreb i Zadar i Rijeku i Split i Grobnik. I Vukovar naš posebno", u rekla je predsjednica.

Potom je naglasila i svoju bliskost s nogometašima, čemu smo mogli posvjedočiti tijekom Svjetskog prvenstva 2018., a posebno joj je drag i blizak Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi! Ujedinimo se u ljubavi prema našoj domovini koju su nam dali Dalić i naši nogometaši prošle godine. Luka Modrić je k'o moj sin! Moj Lukica! Ali da znate koliko takvih Luka diljem Hrvatske živi! Koliko ja takvih Lukica svakodnevno susrećem i želim pomoći!", rekla je Kolinda pred publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je i kako je potrebno usredotočiti se da Hrvatskoj ne trebaju simboli, nerad, normalno, neradno i izlike tipa: "Ja ne mogu zato što nemam ovlasti".

"Idemo biti zajedno i pomoći tim talentima da provuku Hrvatsku na jedno mjesto, a to je među najprosperitetnije zemlje koje su među najboljima za život na svijetu", rekla je predsjednica i zaradila ovacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrila je i kako će im pomoći te kako će omogućiti mladima da rade u Hrvatskoj i dobro žive

"Tvrdim da se to može jer već imam dogovore s nekim državama, da nam Hrvati odu na obuku negdje drugdje i da se vrate u Hrvatsku, da rade preko interneta u nekoj drugoj državi, a u Hrvatskoj zarađuju osam tisuća eura. Zamislite što to znači za naše mlade", otkrila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opet spominjala kolače

Dotakla se i Slavonije, Baranje i Srijema te pohvalila Vladin plan za to područje te povlačenje sredstava iz Europskih fondova. Osijek je proglasila jednim od "najljepših gradova u svijetu", a prisjetila se i ratnih razaranja. Ispričala je anegdotu s jedne slavonske svadbe u Vinkovcima nakon rata i rekla kako je u bila u granatiranom stanu punom rupa u kojem su vlasnici rekli da ga neće popraviti. Na kraju je završila u sobi s ogromnom rupom na zidu u kojoj je bilo hladno, pa su tamo ostavili domaće kolače.

Dodala je i kako živi zajedno sa Slavoncima, Baranjcima i Srijemcima, po "onoj staroj: 'Neće Osijek biti Osek'" te dodala kako ne mrzi nikoga, ali da ne da na hrvatski narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svome emotivnom govoru prepunom gestikulacija, naglasila je i kako je "obitelj svetinja" te da "Hrvatska nije samo Zagreb, već zemlja talentiranih ljudi."

Bocnula Škoru, pohvalila Jakova

Pokušala je bocnuti i Miroslava Škoru. Naime, prisjetila se Zlatnih dukata, današnjih Najboljjih hrvatskih tamburaša, te rekla kako su "oni ti koji su pjevali 'Ne dirajte mi ravnicu' i koji su ujedinjavali Hrvatsku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznali smo i kako njen suprug Jakov nije došao u Osijek, jer se kćer Katarina vratila sa studija u Americi, pa "netko mora brinuti i za obitelj kad mene nema." Zbog svoje je požrtvovnosti i Jakov zaradio ovacije prepune sportske dvorane Zrinjevac.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo