KOLINDA SE PRISJETILA: /

'Došla sam tamo kao studentica, Jakov i ja, Šeks nam je uvalio karte i omogućio nam da budemo tamo...'

Image
Foto: Pixsell

Već sam vam rekla da sam više puta razgovarala i s HDZ-om, i s obitelji i prijateljima", rekla je Grabar-Kitarović te dodala kako će kandidaturu objaviti "jednog lijepog sunčanog dana"

28.5.2019.
18:19
Pixsell
VOYO logo

Predsjednica RH prisjetila se prvog postrojavanja u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

"Došla sam tamo kao studentica, Jakov i ja, nismo imali karte, Šeks nam je, možda on to i ne zna, uvalio dvije karte i omogućio da budemo tamo", rekla je predsjednica, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li zadovoljna stanje u vojsci nije dala jednoznačan odgovor.

'Vojarne treba preurediti'

"Općim stanjem jesam. Zadovoljna sam stanjem morala, etike, njihovim ponašanjem u međunarodnim misijama. Rijetko smo imali incident koji uključuje hrvatske vojnike. Nisam zadovoljna njihovim životnim standardom. Nove vojarne izgledaju odlično, ali ima još vojarni koje treba preurediti i omogućiti bolje životne uvjete", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne bojim se nikoga'

O kandidaturi na predsjedničkim izborima nije puno govorila, samo je kazala: "Sve u svoje vrijeme, ne bojim se nikoga. Već sam vam rekla da sam više puta razgovarala i s HDZ-om, i s obitelji i prijateljima", rekla je Grabar-Kitarović te dodala kako će kandidaturu objaviti "jednog lijepog sunčanog dana".

'Ljubi gube vjeru u političare'

Plasman HDZ-a na izborima za EU parlament ne vidi kao porazan.

"To je trend u cijeloj Europi. Da ljudi gube povjerenje u politiku, političare i institucije. Razgovarala sam s predsjednicima Europskog vijeća i EK-a. Suverenistička politika nije u neskladu s EU-om i NATO-om. Izvrsno je da smo u NATO-u, ali znam kako funkcionira NATO. Jamčim da je OSRH najbolji jamac sigurnosti u Hrvatskoj", zaključila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo