Kolinda otkrila sto ce uciniti kao predsjednica? No, ne bude li islo, Milanovicu cuvaj se

2.12.2014.
15:25
VOYO logo

"Nama treba predsjednik odnosno predsjednica koja ce lupiti sakom o stol i prozvati neodgovornu vladu, prisiliti je na ostavku i gradanima skratiti muke da se prijevremeni izbori odrze sto prije", izjavio je Spika kojemu se na standu za prikupljanje potpisa na sredisnjem zagrebackom trgu pridruzila i Kolinda Grabar Kitarovic.

Spika je rekao kako se ne moze dopustiti da predsjednik Ivo Josipovic dobije jos jedan mandat jer je cetiri i pol godine gledao kako propada standard hrvatskih gradana, ali i da je doslo vrijeme da Hrvatska kao katolicka zemlja dobije predsjednika vjernika, Hrvata i osobu s iskazanim domoljubljem i covjekoljubljem. Dodao je kako je milijun i dvjesto tisuca umirovljenika "vojska bez koje nitko nece dobiti predsjednicke izbore" te ih je pozvao da svoj glas daju HDZ-ovoj kandidatkinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolinda Grabar Kitarovic najavila je kako ce odmah nakon pobjede na predsjednickim izborima prvo nazvati predsjednika Vlade, sjesti s njim i razgovarati te inzistirati na odrzavanju sjednice Vlade na kojoj ce se raspravljati o gospodarskom i socijalnom stanju u Hrvatskoj.

Prvo ce pozvati Milanovica, a ako ne bude suradivao....

"Prvo cu pozvati premijera da sjednemo i razgovarama jer ja sam osoba koja zeli suradivati. Meni je u interesu dobrobit drzave i naroda, necu se bespotrebno sukobljavati ali ukoliko ta suradnja ne bude isla onda cu lupiti sakom o stol. Ako vlada ne pokaze da moze zemlju izvuci iz krize i da ne poduzima konkretne inicijative da vrati dostojanstvo svakom covjeku, ukljucujuci i umirovljenike, onda se necu libiti da ih pozovem da odstupe, da imamo prijevremne izbore i da zavrsi ova agonija", kazala je Grabar Kitarovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristit cu sve ovlasti

Upitana koje ce ovlasti predsjednika najvise koristiti izjavila je kako ce koristiti sve ovlasti, one propisane Ustavom te one koje proizlaze iz cinjenice da je predsjednik izravno izabran od naroda i da je arbitar u politickom procesu.

"Prioritet ce biti gospodarstvo i gospodarski razvitak jer zemlju moramo izvuci iz krize. Idemo prema propasti, prema bankrotu i vise se nema sto cekati", izjavila je Grabar Kitarovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo