KOLINDA OTKRILA DETALJE O NOVOJ KARIJERI: / 'Uvijek sam otvorena za vanjsku politiku'; kazala je i dokle je stigla s doktoratom

Image

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je u RTL-u Danas da je dosad napisala oko 50 posto doktorata

5.3.2021.
20:33
VOYO logo

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otkrila je detalje o svojoj novoj karijeri, doktoratu kojeg piše te odluci da ostane u Hrvatskoj.

"Prije svega moram reći da sam izuzetno zadovoljna, sretna i uzbuđena što ulazim u novi posao i novu karijeru u Zagrebačkoj školi ekonomije i manadžementa (ZŠEM). U početku ću raditi ovo što smo dogovorili na Erasmus + programu koji je usmjerno na kurikulum i obrazovanje sportaša, kako aktivnih tako i bivših kako bi uspješno mogli ući u poslovni svijet", kazala je Grabar-Kitarović gostujući u RTL-u Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zasad neću imati svoj kolegiji'

Kaže kako planira dosta aktivnosti koje će biti kombinirane ovisno o trenutnom pandemijskom stanju te o svemu ostalom.

"Održala sam već dva predavanja, ali gostujuća na pojedinim kolegijima i to mi je jako zanimljivo. U ovom trenutku neću imati svoj kolegij. Zapravo ja sad imam svoj doktorat koji čekam i koji trebam završiti", izjavila je bivša predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekla je kako ima napisano 50 posto doktorata. Operacija ju je usporila, jer tri mjeseca nije mogla držati mobitel u ruci niti tipkati zbog bolova. Pandemija ju je također ograničila pa nije mogla odraditi planirane posjete i razgovore. Ono što radi je, kaže, suradnja s različitim Sveučilištima, think tankovima i institutima.

Image
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ POSTALA POSEBNA SAVJETNICA DEKANA: /

‘To je u svijetu uobičajeno‘

Image
KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ POSTALA POSEBNA SAVJETNICA DEKANA: /

‘To je u svijetu uobičajeno‘

'Ne krijem da me vanjska politika zanima'

"Kada je riječ o vanjskoj politici, naravno da sam ja uvijek otvorena. Ne krijem da me vanjska politika i međunarodni odnosi apsolutno zanimaju, koliko u profesionalnom toliko i u akademskom smislu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako će se posvetiti radu u Zagrebu i studentima.

"Nastavit ću raditi sa stranim Sveučilištima, poput American University u Washingtonu i institutom Sign. Apsolutno svima ću poručiti i želim ih podržati da njeguju svoje ambicije. Ono što sam govorila djeci i mladima diljem Hrvatske - da se sve može postići ako ste vrijedni i uporni i ako imate potporu okoline", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo