KOLINDA ODGOVARA NA PITANJE: / 'Zašto ste vi bolji izbor, koja je najveća mana Milanovića?'

Image
Foto: Screenshot: RTL

Tekstualni prijenos debate na RTL-u možete pratiti uživo na Net.hr-u

30.12.2019.
20:12
Screenshot: RTL
VOYO logo

Na RTL televiziji u ponedjeljak s početkom u 20 sati održava se debata predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović. Radi se o prvo sučeljavanju kandidata uoči drugog kruga izbora koji će se održati 5. siječnja 2020. godine.

Prvo postavljeno pitanje je glasilo: Zašto ste vi bolji izbor za predsjednicu, koja jenajveća mana Milanovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što nudim jest program za kontinuitet rasta koji smo ostvarili do vremena kada je gospodin Milanović bio premijer. Kad sam postala predsjednica, zemlja je bila u dubokoj krizi. Danas Hrvatska jest bolja, no još uvijek držim da treba one makroekonomske čimbenike prenijeti na novčanike građana. Zato tražim pet godina jer ja sam ona promjena koja je tada bila potrebna i sada tražim kontinuitet te politike. Stanje koje sam zatekla u vrijeme zadnje godine mandata Milanovića bilo je vrijeme opustošenosti požarom zapuštene Hrvatske - požar niskog mišljenja, pesimizma... To je sve trebalo govoriti, a da ne govorimo o gospodarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim hrvatskog imam i međunarodno iskustvo. Kad kažem požarom opustošena zemlja je riječ o zemlji koja je barem četiri godine duže od ostalih bila u recesiji.

Za vrijeme prve Sanaderove Vlade bio je rast. Ta je Vlada bila jedna od najuspješnijih dok sam ja bila ministrica", rekla je Kolinda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo