KOLINDA: / 'Na Mostu je da odluči kako će se postaviti prema Karamarku'

Image

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je prilikom posjeta tvornici Gredelj danas kratko komentirala zahtjev za opoziv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

25.5.2016.
13:16
VOYO logo

"Na Mostu je da odluči o Karamarku, a ja u unutarkoalicijske odnose neću ulaziti. Jamčim da ću biti faktor stabilnosti u zemlji, da se neću baviti politiziranjem i politikanstvom nego ću govoriti i baviti se upravo ovakvim temama kao što je Gredelj i s problemima koji muče naše građane. Brinut ću se o tome da stvaramo nova radna mjesta, da zadržimo mlade u Hrvatskoj i to je jedino što me zanima", rekla je Grabar Kitarović u Gredelju, javlja N1.

'Većina mostovaca protiv Karamarka'

Pozicija prvog potpredsjednika Vlade ozbiljno je uzdrmana, a danas je saborska zastupnica Mosta Ružica Vukovac potvrdila kako će većina zastupnika HDZ-ovog koalicijskog partnera u Saboru glasovati protiv njega. Opširnije o tome pročitajte OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hoće li Karamarko opstati ili ne, najviše ovisi o zastupnicima Mosta. Potrebno je 76 ruku da se izglasa nepovjerenje Karamarku. Uz SDP, pretpostavlja se da bi tu još mogla biti tri IDS-ovca, dva zastupnika SDSS-a, dva iz HRID-i i HDSSB-a, te zastupnici Stipe Petrina, Radimir Čačić, Šandor Juhas, Veljko Kajtazi i Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. U tom slučaju nedostaje pet mostovaca, piše Jutarnji.

Sabor je u petak, 20. svibnja, proširio dnevni red tekuće sjednice s 10 novih točaka, među kojima su i dvije oporbene interpelacije te SDP-ov prijedlog izglasavanja nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasovanje u lipnju

Karamarkov opoziv traže zastupnici SDP-a i HSU-ov Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade, zbog poslovne povezanosti tvrtke “Drimia”, u vlasništvu njegove supruge Ane, s tvrtkom MOL-ova konzultanta Josipa Petrovića, “u okolnostima koje upućuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiju su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana”. Smatraju da je time dovedena u pitanje mogućnost da Karamarko kao prvi potpredsjednik Vlade donosi objektivne i nepristrane odluke u interesu Hrvatske i hrvatskih građana.

O prijedlogu Karamarkova opoziva Sabor mora odlučiti najkasnije za 30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve o aferi Karamarkove supruge možete pročitati OVDJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo